Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Så ska Borås födelsedag högtidlighållas

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Kung Gustav II Adolf faställde via ett kungligt brev, daterat 29 juni 1621, grundandet av staden, det gör att Borås den 29 juni firar Borås 400 år som stad.

Den rådande situationen har gjort att firandet av dagen fått anpassats men dagen kommer högtidlighållas digitalt.

Jubileumssändning

Den 29 juni kommer du att kunna ta del av en jubileumssändning. Programmet leds av Sarit Monastyrski och innehåller flera spännande programpunkter och presenter till Borås.

Du kan följa sändningen via boras400.se eller bt.se Länk till annan webbplats. med start kl 12:00. Evenemanget är endast digitalt och går inte att uppleva på plats.

Programinnehåll i sändningen

  • Årets Boråsambassadör utses
  • Namnet på Borås nya superpark tillkännages och en vinnare i namngivningstävlingen utses
  • Jubileumsskulpturen Devil Whirls avtäcks på Resecentrum
  • Kronprinsessan Victoria ger en digital födelsedagshälsning som sänds från Stockholm till jubilaren Borås.

Borås Picknickdag

På Borås födelsedag den 29 juni kan du vara med och fira jubilaren genom att delta i Borås Picknickdag. Picknickdagen firas där du är, när du vill under dagen.

Borås picknickdag är för alla. Det viktiga är att högtidlighålla dagen och hitta på något festligt utöver det vanliga, självklart i grupper enligt rådande restriktioner.

Med något gott i picknickkorgen, så kan du enkelt vara med och fira Borås 400-årsdag. Även om vi sitter utspridda från Sandared, Viskafors och Dalsjöfors till Fristad och Borås stadskärna kan vi heja på varandra i sociala medier. Ta gärna en bild på din picknick och tagga den med #boråspicknickdag #borås400 så sprider vi tillsammans en härlig gemenskap på Borås Picknickdag.

Äldreomsorgen uppmärksammar födelsedagen

Inom äldreomsorgen uppmärksammas 400-årsdagen genom att samtliga som bor på vård- och omsorgsboenden, samt gäster på korttidsenheter och dagverksamheteter bjuds på middag och jubileumsbakelse. På vård- och omsorgsboenden och korttidsenheter serveras en jubileumsmeny under dagen och kvällen avslutas med middag i picknickens tecken. Dagverksamheterna kommer att fira med bakelse och en festlig dag.

Borås kulturskola bjuder barnen på trädgårdskalas

Mellan klockan 14.00-19.00 den 29 juni firar Kulturskolan födelsedagen med barn och elever. Temat är trädgård och det blir fika, kreativa aktiviteter och levande musik av kulturskolans sommarmusikanter.

Läs mer på Borås Kulturskola.

Vy från Hallbergsbron i Borås över Viskan och mot Sandwallsplats.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-06-22] Så ska Borås födelsedag högtidlighållas

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol