Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Släckta trafikljus utmed Kungsleden under onsdagen

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Som en del i arbetet med att byta ut trafikljusen på Kungsleden ska styrsystemen bytas ut. Det innebär att trafikljusen i vissa korsningar utmed Kungsleden kommer att vara helt släckta under onsdagen, den 9 oktober mellan klockan 9.00 och 16.00.

Korsningarna som kommer att påverkas är Åsbogatan/Kungsleden, Kvarngatan/Övre Kvarngatan/Kungsleden, Lilla Brogatan/Kungsleden samt Södra Kyrkogatan/Kungsleden. När trafikljusen är svarta gäller övriga skyltar och trafikregler och det är viktigt att alla visar varandra hänsyn. Gående har företräde på övergångsställena och cyklister har företräde på korsande cykelbanor.

- Vi tror inte det ska vara några problem, trafikanterna brukar visa den hänsyn som krävs av situationen, säger Lars Fred, entreprenadingenjör på Tekniska förvaltningen.

Kommande arbete görs i etapper

Under kommande två veckor kommer även övriga korsningars styrsystem att bytas ut. I etapp 2 kommer Yxhammarsgatan/Kungsleden samt Järnvägsgatan/Kungsleden påverkas och i etapp 3 kommer Arlagatan/Fabriksgatan påverkas.

Hela bytet av trafikljus på Kungsleden förväntas vara klart i slutet av vecka 46. Under arbetet kommer trafiken påverkas.

d

Mer om

  • Vi uppdaterar kontinuerligt på vår webbsida om vägarbeten.
Korsningen Kungsgatan Åsbogatan. 

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-10-08] Släckta trafikljus utmed Kungsleden under onsdagen

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol