Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

SM i Friidrott till Borås 2021

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Svenska Friidrottsförbundet tillkännagav idag att Borås tilldelas svenska mästerskapen i friidrott år 2021.

Borås valdes som arrangör av mästerskapet utifrån IK Ymers och kommunens gemensamma engagemang, den kapacitet som finns på Ryavallen och den kompetens som arrangerade klubben IK Ymer besitter. Under sommaren 2019 arrangeras U20 EM i friidrott och 2017 arrangerades SM-veckan Sommar. Vid sidan av Borås ansökte även Umeå och IFK Umeå mästerskapet.

– Det var två mycket kvalificerade kandidater som var intresserade av att få arrangera friidrotts-SM 2021, men i vår slutbedömning ansågs total Borås som något starkare. Att vi sen också får vara en del av stadens stora jubileum är en extra krydda. Vi tror att Borås kommer att bjuda upp till en riktigt festlig tävlingshelg med hela svenska eliten på plats, säger Stefan Olsson, generalsekreterare, Svensk Friidrott.

– Det är glädjande att vi ytterligare en gång får förtroendet att arrangera ett SM i friidrott i Borås. Vi fortsätter det lyckosamma samarbetet mellan föreningar och staden och arrangerar högkvalitativa evenemang i en stad som välkomnar idrottsutövare, säger Kerstin Hermansson (C), kommunalråd i Borås.

– Än en gång lyckas Borås attrahera idrottssverige med att få arrangera ett stort nationellt tävlingsarrangemang. 2013 arrangerade vi lyckade tävlingar och nu är det dags att vi levererar igen, säger kommunalrådet Annette Carlson (M).

Tävlingsarenan blir Ryavallens friidrottsarena med uppvärmning och träningsytor i både Ryahallen och Parkervallen.

– Det är en medveten strategi att vi förädlar och utnyttjar de befintliga arenor vi har i Borås, Ryavallen har rustats upp för Friidrotts SM 2013 samt för sommarens tävlingar med junior EM. Nu får anrika Ryavallen vara värd för ytterligare ett stort arrangemang, framhåller Tommy Jingfors, förvaltningschef Fritids- och folkhälsoförvaltningen.

Två gånger tidigare har IK Ymer Friidrott och Borås stått som värdar för arrangemanget, 1989 och senast 2013 och kommer nu att börja planera för att genomföra det även 2021, vilket sammanfaller både med att IK Ymer Friidrott fyller 100 år som sektion, och Borås 400-årsjubileum.

– För Borås betyder arrangemanget fler besökare till vår stad. Genom evenemang ökar besöksnäringen och vi får möjlighet att visa upp vår stad som är extra fylld med urban konst och vår jubileumsutställning, säger Helena Alcenius Ransjö, VD Borås TME.

– Vi känner en stolthet att återigen få arrangera ett Friidrotts-SM i Borås. En del i vår gemensamma strategi är att få utveckla och behålla vår arrangemangsorganisation efter U20-EM i Borås, som vi genomför tillsammans i sommar. Vi hoppas på samma inramning av evenemanget som vi hade 2013 med en grym publik i både Borås city och Ryavallen. Målet är givetvis detsamma, göra det bästa Friidrotts-SM någonsin, säger Kjell Persson, ordf IK Ymer.

Friidrottare som tävlar

Foto: Svensk Friidrott, Ryno Quantz

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-03-23] SM i Friidrott till Borås 2021

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol