Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Södra Älvsborgs sjukhus och Försvarsmakten krisövar

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Den 4 oktober mellan klockan 9.00-15.00 pågår en stor krisövning på Södra Älvsborgs sjukhus. Syftet med övningen är att säkerställa att omhändertagandet av ett stort antal skadade fungerar. Under tiden som övningen pågår kommer bland annat helikoptrar att flyga över Borås.

Det är Försvarsmakten och Södra Älvsborgs sjukhus som ansvarar för övningen som pågår mellan klockan 9.00 och 15.00 fredagen den 4 oktober. I Borås och på sjukhusområdet kommer fordon från Försvarsmakten att synas under övningen, det kommer till exempel att landa helikoptrar på sjukhusets helikopterplatta.

Ett stort antal personer kommer delta i övningen och agera skadade. Dessa personer kommer vara uppmärkta med armbindlar.

Vårdverksamheten på sjukhuset pågår dock som vanligt och övningen ska inte påverka sjukhusbesök eller sjukhusvård.

Trafikpåverkan

Trafiken vid sjukhuset och i Borås påverkas i samband med övningen i huvudsak mellan klockan 9.00-13.00. Flera bilburna ambulanstransporter som är med i övningen kör från avfart 87 Hultamotet på riksväg 40 in på Åsvägen och rondellen upp till sjukhuset via Brämhultsvägen.

Tre skademarkörer (personer som sminkats för att simulera att de är skadade) ligger i sjukhussängar och vårdas av en vårdpersonal.

Foto: Melina Westerberg/Försvarsmakten

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-10-04] Södra Älvsborgs sjukhus och Försvarsmakten krisövar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol