Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Stabiliserat resultat i årets lokala betygsstatistik

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Den lokala statistiken för årets elever i årskurs 9 visar, precis som förra året, att 80 procent av samtliga 9:or i Borås Stads skolor är behöriga till gymnasiet.

Det genomsnittliga meritvärdet, det vill säga betygen omräknat till poäng inför antagningen till gymnasiet, minskade med 1,7 poäng (från 221,9 poäng till 220,2 poäng) jämfört med 2018.

- Det är positivt att vi stabiliserat läget efter att alla i skolan kämpat hårt med att åtgärda brister i och förbättra kvaliteten i Borås Stads skolor under de senaste åren. Nästa läsår bör vi också kunna se effekterna av vårt arbete i ökade kunskapsresultat, säger Pär Arvidsson Fäldt, chef för Grundskoleförvaltningen.

Enskilda skolors resultat

Behörigheten till gymnasiet har ökat mest på Viskaforsskolan, 7,3 procentenheter, och Daltorpskolans genomsnittliga meritvärde har ökat med 15,8 poäng.

Sandgärdskolan har, även i år, den högsta andelen gymnasiebehöriga elever, 94,8 procent. Sandgärdskolan har också det högsta genomsnittliga meritvärdet, 243 poäng.

Erikslundskolans resultat har minskat sedan förra året, andelen gymnasiebehöriga elever är 13,3 procentenheter lägre och det genomsnittliga meritvärdet är 24,3 poäng lägre.

Skolan arbetar metodiskt med organisationen och undervisningen, det tar tid men vi har kontroll och känner till orsakerna. Vi har åtgärdat de brister som Skolinspektionen tidigare pekade på och jobbar nu vidare med ytterligare förbättringar. Vårt förändringsarbete kommer att påverka elevernas resultat på sikt, säger Ann-Kristin Svanberg Björkqvist, rektor på Erikslundskolan 7-9.

En linjal, ett skrivblock och några pennor mot en gul bakgrund.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-07-01] Stabiliserat resultat i årets lokala betygsstatistik

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol