Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Staden laddar för U20-EM i friidrott

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Om två veckor drar U20-EM i friidrott igång. 1500 friidrottare från 51 europeiska länder kommer hit för att delta i det största internationella idrottsmästerskapet i Boråsregionen någonsin. Nu är programmet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. släppt.

Mycket av förberedelsearbetet har skett genom projektgruppen med deltagare från Borås Stad, Borås TME och Ymer IK där alla har sitt ansvarsområde. Arbetet har pågått under lång tid, förberedelserna började redan för två år sedan.

Under resans gång har man stött på en rad utmaningar som gruppen har haft att lösa. En fråga har varit hur man ska frakta de cirka fyra meter långa stavarna för höjdhopp. En annan var kravet på buteljerade vattenflaskor där vi istället erbjuder kranvatten som är av hög kvalitet. Dessutom är hållbarhet ett av ledorden och vi arbetar för att spara på våra resurser och för social hållbarhet genom att skapa ett delaktigt och inkluderande event.

Samtidigt som U20-EM går av stapeln är det sommarsemester för många, Det har inte hindrat ett stort antal volontärer att vilja hjälpa till för att skapa en positiv upplevelse för både tävlande och besökare.

Är du intresserad finns det fortfarande möjlighet att vara med och skapa ”Colorful moments together”. Gå in på boras2019.com och anmäl dig.

En annan utmaning är antalet bäddar i Borås och att hitta hotellrum till alla samtidigt som Gothia cup pågår i Göteborg, liksom att minska antalet transporter av tävlande och team med hänsyn till hållbarhetsaspekten. U20-EM är ett hållbarhetscertifierat event.

Lite fakta om U20-EM i friidrott

  • Pågår på Ryavallen 18-21 juli
  • 51 deltagande nationer
  • Cirka 1500 atleter
  • Cirka 300 volontärer och funktionärer
Ryavallen.

Om två veckor kommer det vara liv och rörelse här på Ryavallen när U20-EM i friidrott drar igång.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-07-04] Staden laddar för U20-EM i friidrott

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol