Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Stor risk för gräsbrand

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Just nu är risken för gräsbränder mycket stor i stora delar av landet, inklusive hela vårt område. Risk för gräsbrand utfärdas under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs.

Med anledning av den stora risken för gräsbränder uppmanar Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund allmänheten till stor försiktighet i samband med eldning utomhus alternativt att avstå helt från eldning.

För dig som arbetar ute i den torra markvegetationen vill de också uppmana till stor försiktighet då bland annat gnistbildning kan uppstå och antända den torra marken.

Se till att alltid ha släckutrustning till hands vid eldning eller arbete utomhus. Du kan följa utvecklingen på SMHI:s sida för brandriskprognoser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via appen ”Brandrisk ute” som du kan ladda ner här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Råd för säker eldning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och råd för skogsarbete Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa om hos Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Tänk på att eldning utomhus kräver kontinuerlig bevakning!

Gräsbrand.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-04-16] Stor risk för gräsbrand

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol