Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Testperiod för bortplockning av parkeringsautomater

Artikeln publicerades:

Har du sett att flera parkeringsautomater runt om i staden har fått kläder? Det är huvor som har satts över de automater som planeras att tas bort.

Till följd av att så många som 70 procent av de som parkerar i Borås betalar sin parkering med mobilen används parkeringsautomaterna mindre och mindre. Därför har Borås parkeringsbolag tillsammans med Borås Stads Tekniska förvaltning beslutat att ta bort parkeringsautomater som används sällan. Under den första testperioden får parkeringsautomaterna huvor över sig för att vi ska ha möjlighet att utvärdera vilka parkeringsautomater som i slutändan faktiskt ska tas bort permanent.

Självklart kommer det finnas gott om automater kvar för de som hellre betalar med kort. På Allégatan kommer det till exempel aldrig vara längre än ett par minuter till närmsta parkeringsautomat. Som ytterligare ett led i moderniseringen av parkeringen i Borås kommer flera parkeringsautomater dessutom bytas ut mot solcellsdrivna automater som inte behöver någon dragen el och därför är mycket mer miljövänliga. Dessa parkeringsautomater kommer dessutom vara datoriserade vilket gör att du inte behöver någon parkeringsbiljett. Istället kommer informationen om din parkering direkt till parkeringsvakternas handdatorer.

En parkeringsautomat med en huva över.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-10-01] Testperiod för bortplockning av parkeringsautomater

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol