Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Träffpunkt Simonsland öppnar Samtalslinjen

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nu öppnar Frivilligcentralen på Träffpunkt Simonsland Samtalslinjen. Hit kan boråsarna vända sig för ett samtal eller för att träffa någon som följer med på en promenad i den friska luften.

På Frivilligcentralen på Träffpunkt Simonsland öppnas nu en social samtalslinje där boråsarnas behov matchas med den goda viljan att ställa upp för varandra.

– I pandemin är det extra viktigt att finnas till för varandra. Genom den goda viljan att ställa upp för varandra, matchar vi just nu boråsarnas sociala behov med frivilliga insatser, helt ideellt. Många aktiviteter är nu pausade men vill man ha lite social gemenskap genom till exempel ett telefonsamtal, en utomhusfika eller en promenad kan den som önskar ringa oss, berättar Johanna Sundström, frivilligsamordnare på Träffpunkt Simonsland.

Den som vänder sig till samtalslinjen matchas med en person som anmält sig som frivillig. Därefter får den som vill ha sällskap ett samtal av personen man matchats med och kan då tillsammans boka en tid.

Samtalslinjen kan hjälpa till att matcha dig med någon frivillig för till exempel ett telefonsamtal, en promenad eller en fika. Samtalslinjen är öppen måndag-fredag kl. 09.00-15.00.

Träffpunkt Simonsland

Johanna och Åsa på Träffpunkt Simonsland

Johanna och Åsa på Träffpunkt Simonsland arbetar med att samordna och matcha boråsarnas behov.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-02-02] Träffpunkt Simonsland öppnar Samtalslinjen

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol