Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ulf hämtade ut första Följa med-kortet

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Att ta med en vän för att se en dansföreställning på Stadsteatern är vad Ulf Truffe ser fram emot mest, nu när han som första boråsare hämtat ut det nya Följa med-kortet.

Följa med-kortet lanserades i början av september. Tanken är att personer med funktionsnedsättning ska få möjlighet till ökad social samvaro genom att de utan kostnad ska kunna ta med sig någon på till exempel konserter eller vid besök i simhallen.

En som nappade direkt på möjligheten när han fick höra talas om den var Ulf Truffe.

- Det är en jättebra sak, tycker han. Det får mig att bryta min isolering. Jag försöker komma ut så mycket som möjligt men ibland kan man behöva en extra push.

Ulf har sjukdomen multipel skleros, MS, och beskriver det som att medan friska människor snurrar runt i en cirkel i samhället befinner han sig i ett hack i en cirkel utanför.

- Följa med-kortet hjälper mig att vara med i den cirkel som resten av samhället rör sig i, säger han. Att det är gratis för den som följer med gör det lättare för mig att fråga, då kan vänner och bekanta följa med för min skull även om de själva inte är jätteintresserade egentligen.

Än så länge gäller Följa med-kortet på kommunens samtliga badhus samt Borås museum, konstmuseet, textilmuseet och Stadsteatern. Men Fredrik Arvevik, som är Fritids- och folkhälsoförvaltningens kontaktperson för Följa med-korten, hoppas att fler aktörer snart ska följa efter.

- Näringslivet behöver komma in i det här också, säger han. Man kan tänka sig djurparken, Navet, evenemang på Åhaga… Det finns dessutom hur mycket sport som helst. Man behöver inte heller förbinda sig långsiktigt, det går att göra det tillfälligt och till exempel erbjuda tio biljetter till ett enskilt evenemang.

Alla boråsare med fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning kan ansöka om Följa med-kortet, som är personligt och gäller i två år. Kortinnehavaren betalar entré eller avgift som vanligt medan den som följer med får gå in gratis.

Ulf Truffe och Anah Sjösten på Träffpunkt Simonsland.

Ulf Truffe blev den som först hämtade ut Borås Stads nya Följa med-kort. Här lämnas kortet ut av Anah Sjösten, verksamhetssamordnare på Träffpunkt Simonsland.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-10-04] Ulf hämtade ut första Följa med-kortet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol