Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ungdomsarbete över landsgränserna

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Den 10-20 april får Borås besök av ungdomsarbetare och tjänstepersoner från Armenien, Georgien och Moldavien. De ska besöka olika ungdomsverksamheter inom Borås Stad och Svenska Kyrkan för att se hur ungdomsarbetet och delaktigheten fungerar i praktiken.

Besöket är ett svar på att Borås Stad i mitten av mars skickade sju unga anställda till Moldavien för att mötas i ett projekt inom Erasmus+. Borås Stad ingår ett strategiskt partnerskap som arbetar för att utveckla samverkan mellan ungdomar och att få unga att aktivt delta i beslutsprocesser på lokala och nationella nivåer i sina länder.

Fritids- och folkhälsoförvaltningen står som värdar för besöket och har lagt upp ett program bland annat om hur Borås Stad stöttar ungdomar i politiken. Programmet innehåller också information om kommunens struktur och hur delaktigheten fungerar i praktiken mellan ideella organisationer, offentliga myndigheter och det civila samhället inom ungdomssektorn. Under sitt besök kommer de också att träffa Ida Legnemark (V), ordförande i Fritids- och folkhälsonämnden.

− Borås Stad ingår i ett utvecklingsarbete av ungdomsverksamhet i Europa, vilket i sig är stimulerande. Det är också fantastiskt roligt att få hit kollegor från andra länder och visa upp stadens ungdomsverksamhet och hur vi jobbar med bland annat jämställdhet, våldsprevention och ungas delaktighet, säger Tina Brodin, enhetschef för Mötesplatser och öppen ungdomsverksamhet på Fritids- och folkhälsoförvaltningen.

Jordglob med inzoomning på Europa.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-04-10] Ungdomsarbete över landsgränserna

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol