Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Upp till fyra närstående per student bjuds in till studenten 2021

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Från och med den 1 juni är det, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, möjligt att anordna sociala sammankomster med 100 personer utomhus. Detta möjliggör att upp till fyra närstående kan möta upp varje student vid utespringet på studentdagen den 10 och 11 juni.

– Vi är väldigt glada att vi kan låta fler närstående få delta vid utspringet än vad vi meddelade i slutet av april. Det är fortfarande viktigt att det går att hålla avstånd mellan varje sällskap, men enighet med studenternas önskemål kommer vi att maximera antalet besökare. Det vill säga bjuda in så många besökare som rekommendationerna tillåter, säger Christer Samuelsson, förvaltningschef på Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Det är antalet elever i en klass som styr hur många närstående som kan bjudas in. Det innebär att i de flesta fall kommer studenterna att få bjuda in tre närstående, men i några fall blir det möjligt att bjuda in fyra. Begränsningen är att det inte får blir mer än 100 personer som samlas till utspringet. För att skolorna ska kunna styra antalet besökare kommer studenterna att få biljetter att dela ut till sina närstående. Tidschemat för utspringet kommer att vara luftigt för att klasserna inte ska träffas på skolgården och för att möjliggöra för sällskap att hålla avstånd till varandra.

Varje gymnasieskola ansvarar för att planera studentfirandet utifrån rådande restriktioner, skolans traditioner och studenternas önskemål. De exakta detaljerna kring studenten kommer varje gymnasieskola att informera om.

– Vi uppmanar alla elever och deras närstående att respektera Folkhälsomyndighetens och skolans riktlinjer för att förhindra smittspridning både under själva studentfirandet, under transport till och från skolorna och i samband med andra planerade aktiviteter utanför skolan, säger Christer Samuelsson.

Beslutet med upp till fyra närstående gäller tills vidare, under förutsättning att det inte kommer nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten eller andra myndigheter.

Studenter på utspring

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-05-20] Upp till fyra närstående per student bjuds in till studenten 2021

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol