Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vaccinationer har påbörjats

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Tisdagen den 5 januari började Vård- och äldreförvaltningen att vaccinera på vård- och omsorgsboenden. Det var en vecka tidigare än planerat. Ett antal vaccindoser blev tillgängliga och då var det lika bra att sätta igång direkt.

Tack vare god planering och ett gott samarbete mellan medarbetare på berörda vård- och omsorgsboenden, hemsjukvården och primärvården, har nu alla boende på Österlånggatan 4 och Margaretagatan 9 fått sin första dos av vaccin. Varje person ska inför vaccineringen godkänna att hen vill få vaccin och för varje person ska också en hälsodeklaration fyllas i. Allt detta arbete hade genomförts på Österlånggatan 4 och Margaretagatan 9.

Nu fortsätter Vård- och äldreförvaltningen att vaccinera på stadens övriga vård- och omsorgsboenden (även de två som drivs av Attendo) i den takt som hemsjukvården får tillgång till vaccin och i den takt som allt förberedelsearbete har genomförts.

Planering och förberedelser pågår också för att vaccinera dem som vistas på korttidsenheter och de som har hemtjänst.

Västra Götalandsregionen planerar för vaccination av medarbetare inom Vård- och äldreförvaltningen men vaccinationerna har inte påbörjats än.

Vaccinsprutor

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-01-07] Vaccinationer har påbörjats

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol