Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vad händer på Södra Torget?

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Vi håller på att göra en bättre lösning för dig som går och cyklar vid Södra Torget. Gatan som löper längs med Viskan heter Söderbrogatan och där har tidigare cykelvägen och gångvägen bytt plats med varandra halvvägs. Vi har märkt att många går och cyklar fel och att det finns risk att det blir kollisioner. Därför bygger vi nu om gång- och cykelvägen så att gående kommer gå längs med Viskan hela vägen och cyklister kommer cykla längs med gatan.

I samband med att vi bygger om kommer du som rör dig i området märka att det ibland kan vara krångligt att ta sig fram, vi kommer bland annat vara tvungna att stänga av gatan i omgångar. Det kommer dock alltid finnas möjlighet att välja en annan väg.

Vi kommer dessutom ersätta de träd som står i en allé längs med Viskan i dag med nya träd. De som står där i dag mår tyvärr inte bra och har börjat att dö i toppen. Träd är jätteviktiga för stadsmiljön och för att vi ska må bra, därför kommer vi plantera nya och fler träd. Längs med Söderbrogatan kommer vi ersätta de åtta träd vi tar ned med nio stycken nya. De kommer dessutom få en ny och bättre växtbädd så att de ska kunna må bra i många år framöver.

Vi räknar med att vara klara så att du kan cykla och gå som vanligt (eller förmodligen ännu bättre) i slutet av oktober. Tack för att du står ut med att det är lite stökigt!

En skylt på Söderbrogatan säger "Gående hänvisas till andra sidan".

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-08-26] Vad händer på Södra Torget?

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol