Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Valambassadörerna laddar för EU-valet

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Om bara ett par månader är det dags för EU-val. På torsdagskvällen smygstartade Borås Stad valkampanjen med en kickoff för våra valambassadörer.

Precis som inför höstens allmänna val har vi inför EU-valet i maj engagerat en grupp lokala valambassadörer som via kampanjen #klartjagskarösta hjälper oss att informera om valet och om vikten av att gå och rösta. Ambassadörerna är med på olika aktiviteter i sina stadsdelar och pratar med människor de möter om EU och varför det är viktigt att rösta i valet.

Som en hjälp i sitt uppdrag fick ambassadörerna på torsdagens kickoff bland annat information från Li Wikander, projektledare på Europa Direkt Sjuhärad, om hur de jobbar inför valet och om vad EU gör och står för.

Bra att få information

En av valambassadörerna på plats på kickoffen var Baseer Matunwal.

- Det känns bra att komma hit och få lite mer information om EU, säger han. Så kan jag i min tur prata med vänner och bekanta om hur viktigt det är att de går och röstar. Det är ett roligt och viktigt uppdrag att vara valambassadör.

Ambassadörerna bestämmer själva hur de vill utföra sitt uppdrag. Anki Wellbrant tänker sig till exempel att ordna sago- och miljövandringar för barn.

- Jag ska ta kontakt med Sjöboskolan och Erikslundsskolan, säger hon. Det är min gamla stadsdel, där jag vuxit upp och som jag känner väl till. När det våras skulle jag kunna ta med barnen på sagovandring i skogen, prata om miljön runt omkring och hur EU påverkar den.

Alla ska få känna sig värdefulla

Den senast tillkomna valambassadören är Elisabeth Broberg, 53 år, som representerar Sjöbo.

- För mig är det viktigt att alla funktionshindrade i EU ska ha rätt att känna sig värdefulla och viktiga, säger hon. Därför är det viktigt att rösta i EU-valet.

EU-valet genomförs söndagen den 26 maj. Förtidsröstningen startar den 8 maj.

Borås Stads valambassadörer.

Borås Stads valambassadörer är redo för EU-valet. På torsdagens kickoff deltog från vänster Anki Wellbrandt, Carina Kurtti, Elisabeth Broberg, Helena Lindberg Luoga, Enes Habibovic och Baseer Matunwal. Saknas på bilden gör Petter Sundbye, Bibi Dawod, Omar Jelow, Baseer Qayoumi, Abdo Saidi, Tova Hollender och Jonas Sahlberg.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-03-15] Valambassadörerna laddar för EU-valet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol