Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Visa omtanke genom att hålla avstånd i sommar

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Våren 2020 har varit en tid av oro, ovisshet och hårt arbete. Vi är imponerade av uthålligheten, omtanken och den förmåga att lösa problem och ställa om som kommuninvånare, vården, näringslivet och medarbetare i Borås Stad har uppvisat.

Pandemin har slagit hårt mot samhället och i synnerhet mot de människor som blivit svårt sjuka i covid-19. Varje sjukdomsfall är en tragedi och vi känner djupt med dem som är svårt drabbade, och med dem som förlorat nära och kära i sjukdomen.

När sommaren nu är här med värme, grönska och lockande bad finns en risk att vi glömmer eller struntar i att hålla avstånd och att följa myndigheternas rekommendationer. Men pandemin är inte över och det är ännu inte dags att återgå till gamla rutiner. Nu är tid att hålla i, och inte utsätta oss själva eller andra för onödiga risker.
Kanske planerar du att göra utflykter i vår vackra kommun i sommar. Om du har möjlighet, välj gärna utflyktsmål utan trängsel, där det går att hålla avstånd. Det finns många olika badplatser, friluftsområden och naturreservat. Läs gärna mer om dem på vår webbplats, boras.se, eller upptäck en egen dold pärla.
Om vi alla hjälps åt så kan vi fortsätta att hålla nere smittspridningen för att skydda varandra och ge vårdpersonalen de bästa förutsättningarna att hantera pandemin.

Använd sommaren och värmen klokt.
Var rädda om varandra och kom ihåg: att hålla avstånd är att visa omtanke.


Ulf Olsson (S), Kommunstyrelsens ordförande
Annette Carlson (M), Kommunstyrelsens första vice ordförande
Kerstin Hermansson (C), Kommunstyrelsens andra vice ordförande

En sjö och vacker natur på Vänga Mosse.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-06-20] Visa omtanke genom att hålla avstånd i sommar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol