Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Visionen för Borås ska fräschas upp

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås Stads vision Borås 2025 ska fräschas upp med nytt innehåll. Nu efterlyser politikerna synpunkter från alla dem som bor, arbetar, lever, umgås och möts i Borås.

För åtta år sedan, 2012, fick Borås en vision som skulle ta ut riktningen för såväl stad som landsbygd fram till 2025. Visionen antogs av Kommunfullmäktige och var resultatet av en omfattande dialog med invånare, näringsliv och civilsamhälle.

Nu ska visionen ses över för att få ett nytt innehåll och boråsarna uppmuntras till att komma in med sina synpunkter och önskningar på boras.se/vision. Om några veckor kommer det även finnas tipslådor och klotterplank på mötesplatser och i öppen ungdomsverksamhet.

– Vi vill att det här ska vara hela Borås vision, inte bara den kommunala organisationens. Därför hoppas vi att så många som möjligt ska vilja bidra med att berätta för oss hur de vill att Borås ska utvecklas, säger Ulf Olsson, Kommunstyrelsens ordförande (S).

Den nuvarande visioneninleds så här:

”Borås utvecklar sin framtid på arvet inom textil och handel. I Borås står möten mellan människor i fokus. Möten där tillit och respekt är honnörsord och där vi tar till vara individernas unika kraft, kunskap, förmåga och idéer. Borås utmärks av kreativitet och mod att tänka och handla i nya banor.”

Visionen innehåller dessutom en del konkreta delar som beskriver till exempel hur vi tillsammans tar ansvar för barns och ungas uppväxtvillkor och hur näringslivet ska kunna växa genom en bred samverkan.

Hur innehållet i visionen ska förändras bestäms av politikerna efter att de har fått höra vad boråsarna önskar sig av framtidens Borås.

– Om visionen ska bli verklighet behöver vi alla sträva åt samma håll. Därför är det viktigt att den är brett förankrad och tar sin utgångspunkt hos dem som bor, lever sitt liv eller driver företag i Borås, säger Annette Carlson, Kommunstyrelsens första vice ordförande (M).

Maja Karlsson är projektledare för uppfräschningen av visionen. Förra veckan mötte hon högstadieskolornas elevråd i ett digitalt samtal, och hon har många fler möten framför sig.

– Jag kommer träffa representanter från näringslivet, högskolan och föreningslivet och invånare i Borås. Det kommer bli en höst full av synpunkter om av vad Borås ska bli i framtiden, säger Maja Karlsson.

Senast den 6 december 2020 behöver synpunkterna komma in, för i början av 2021 ska förslaget till den nya visionen vara klart.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-10-06] Visionen för Borås ska fräschas upp

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol