Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Högtalare

”Vi ska bli bäst i Sverige”

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Magnus Stenmark är sedan 12 augusti ny förvaltningschef på Sociala omsorgsförvaltningen. Han ser fram emot att bli en del av både förvaltningen och staden – och han sätter ribban högt: förvaltningen ska bli bäst i Sverige.

– Vi måste ha målsättningen att vi ska bli bäst – vi kan inte säga att vi ska bli lagom. Målsättningen är att bli den bästa kommunen i Sverige när det gäller kvalitet och nöjdhet för vår målgrupp. Vi ska ha 100 procent nöjda medarbetare som gärna rekommenderar sina vänner att börja arbeta inom vår organisation, säger Magnus.

Hans dialekt vittnar om en uppväxt i norr, men han har bott och arbetat på flera platser runtom i landet. Socionomutbildning i Umeå, arbete som frivårdare inom kriminalvården i Linköping, socialsekreterare i Norrköping, enhetschef i Stockholms stad och verksamhetschef i Huddinge kommun.

Nu senast kommer Magnus från tjänsten som socialchef i Herrljunga kommun. Efter drygt fem år där kände han att det var dags för något nytt och han lockades till Borås Stad, bland annat för att det är en stor organisation.

Resultatdriven chef som vill förbättra tillsammans

Magnus drivkraft som chef är resultat: ekonomi i balans, nöjda medarbetare och nöjda brukare.

Vad ser du för utmaningar för förvaltningen?
– LSS är oerhört svårt. En utmaning är Försäkringskassans tolkningar och nya domar som lägger över kostnader i större utsträckning på kommunerna. Vi har också nya målgrupper med nya krav samtidigt som målgruppen blir äldre med de utmaningar som det innebär. En annan utmaning är kompetensförsörjningen och hur vi ska lyckas rekrytera och behålla personal.

Magnus skulle själv beskriva sitt ledarskap med de här orden: höga krav, inkluderande och delaktighet.

– Framför allt är det vi tillsammans som kan förändra saker. De främsta egenskaperna är väl att vara inlyssnande, tydlig och prestigelös. Jag tror också det är viktigt att ha en viss distans till sig själv – jag är inte mitt arbete. Man måste kunna släppa jobbet när man går hem för att kunna vara en bättre ledare dagen efter.

Enligt Magnus är något av det bästa med att vara ledare att ha ansvar och vara en del av ständiga förbättringar och utveckling:

– Allt som inte är i ständig utveckling är under avveckling!

Kort om Magnus Stenmark

  • Ålder: 48
  • Bor: Frufällan
  • Familj: sambo och tre grabbar
  • Fritid: familjen, tycker om tennis och golf
Magnus Stenmark

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-08-26] ”Vi ska bli bäst i Sverige”

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol