Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Viskastrandsgymnasiet redo för Samhällsvetenskapsprogrammet

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nästa höst startar Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap och profil Uniformsyrken på Viskastrandsgymnasiet. - Det kommer att bli riktigt bra, säger Magnus Björk, rektor för Samhällsvetenskapsprogrammet på Viskastrandsgymnasiet.

I våras blev det klart. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslutade att Samhällsvetenskapsprogrammet ska starta på Viskastrandsgymnasiet hösten 2019. Förvaltningschefen har beslutat om inriktningen Beteendevetenskap och på Viskastrandsgymnasiet har man arbetat fram profilen Uniformsyrken.
- Eftersom vi är en skola med fokus på yrkesprogram ville vi dra nytta av det och låta profilen få en tydlig koppling till yrken, trots att det handlar om ett högskoleförberedande program. Därför har vi valt att utforma profilen Uniformsyrken, säger Kaj Sandgren, gymnasiechef på Viskastrandsgymnasiet.

Under våren och hösten har Viskastrandsgymnasiets lokaler anpassats för det nya programmet och det har arbetats med att rekrytera lärare, sätta kursplanen och ta kontakt med samarbetspartners.

- Vi har ett nära samarbete med bland annat Polisen, Kriminalvården och Försvarsmakten. Det är en utbildning med många praktiska element. Vi kommer att göra flera studiebesök och stora delar av utbildningen är verksamhetsförlagd. Eleverna ska få en inblick i vad det innebär att arbeta inom uniformsyrken, för att sedan kunna läsa vidare på högskolan, säger Magnus Björk.

Samhällsvetenskapsprogrammet finns sedan många år tillbaka på Bäckängsgymnasiet, men Magnus Björk ser inga nackdelar med att det även startar på Viskastrandsgymnasiet.
- Det är samma inriktning, Beteendevetenskap, men vi har en helt annan profil. Det finns plats för båda i Borås, säger Magnus Björk.

9 januari öppnar ansökningsperioden för att välja gymnasieprogram och då kan eleverna i årskurs nio söka Samhällsvetenskapsprogrammet på Viskastrandsgymnasiet.

d

Vill du veta mer?

Välkommen på Öppet Hus!
Torsdag 29 november klockan 17.30-20.00, Viskastrandsgatan 8. 

Några personer står framför en skolklass.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2018-11-28] Viskastrandsgymnasiet redo för Samhällsvetenskapsprogrammet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol