Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vi vill göra staden ännu grönare - vad tycker du?

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Har du sett de gröna stolparna, de grönmålade övergångsställena, de gröna pilarna och de gröna prickarna som har ploppat upp här och var i staden? De markerar ut var vi vill att Borås nya superpark ska gå.

Vi tänker bygga en park, eller snarare ett grönt stråk, som går längs med hela staden från Rya åsar i norr till Gässlösa i söder. Den kommer bli fem kilometer lång och sammanhängande vilket gör att du kommer kunna ta dig genom hela staden i en grön miljö utan biltrafik.

Nu vill vi veta vad du tycker!

Vi har såklart många tankar och planer på sträckning och innehåll i denna avlånga park, men nu vill vi ha din åsikt. Du som bor i Borås nu, som tänker att du vill bo i Borås i framtiden, som arbetar i Borås eller som tycker att Borås är en härlig stad att besöka - det är dina tankar vi är intresserade av. Vad tror du om vår idé, har vi glömt något viktigt, eller har du ett superbra förslag på hur parken ska utformas? Svara på vår enkät och var med och påverka.

Om du vill se parkens sträckning kan du antingen ta en promenad eller cykeltur och följa våra gröna markeringar och skyltar eller så kan du besöka utställningen på Kulturhuset som finns på plats från och med tisdag den 18:e augusti. Du kan också läsa mer om parken på vår webb.

Staden vid parken

En grön pil på asfalt. 
En skylt i Stadsparken.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2020-08-17] Vi vill göra staden ännu grönare - vad tycker du?

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol