Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Korttidsplats

Du som har en funktionsnedsättning eller är äldre kan behöva stöd en kortare tid. Alternativt så har du en anhörig som behöver avlastning. Då kan du få hjäp genom att vistas tillfälligt på en korttidsplats eller växelvård.

På en korttidsplats vistas du under en begränsad tid. En korttidsenhet har personal dygnet runt. Tiden du vistas på en korttidsplats anpassas efter dina behov.

Broschyr om korttidsplats Pdf, 491.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Har jag rätt till korttidsplats?

Korttidsplats är en biståndsbedömd insats. Det betyder att du behöver ansöka om plats. Dina behov prövas individuellt och utifrån din livssituation.

Hur ansöker jag?

Du kan ansöka om korttidsplats och läsa mer om hur ansökningsprocessen går till på sidan Ansöka om stöd.

Om du är 18 år eller äldre ansöker du här.
Om du är under 18 år ansöker du här.

Vad skriver personalen om mig?

När du vistas på en korttidsplats ska personalen dokumentera vissa saker om dig så att de insatser du har rätt till utförs på rätt sätt.

Läs mer om vad personalen skriver om dig.

Borås Stads korttidsenheter

Bodagatan 36

Enheten har 28 platser i varierande storlek. Vid hög efterfrågan på korttidsvård kan det förekomma att man får dela rum. Vissa rum delar på badrum. Alla rum har enklare möblering. Det finns tillgång till wifi. I de gemensamma utrymmena finns kök, matsal och allrum/TV rum. Enheten är inriktad på personer med demenssjukdom.

Magdalena Pettersson, enhetschef, telefon 033-35 32 03
Louise Olausson, samordnare, telefon 033-35 31 98
Julia Barahona Arnskov, samordnare, telefon 0734-32 86 94

Sörmarksgatan 207

Enheten har 44 platser med egen dusch och toalett. Vid hög efterfrågan på korttidsvård kan det förekomma att man får dela rum. Det finns tillgång till wifi. I de gemensamma utrymmena finns kök, matsal, allrum och tillgång till social gemenskap. I anslutning till avdelningen finns en träningslokal för dem som har behov av träning. Enheten är inriktad på personer med somatiska (kroppsliga) sjukdomar som har behov av rehabilitering eller som har omfattande omvårdnadsbehov. På enheten finns också palliativa platser. Palliativ (lindrande) vård är till för brukare med svåra symtom av sin sjukdom och för brukare som befinner sig i livets slutskede.

Anette Ryström, enhetschef, telefon 033-35 35 69
Sanna Widing, samordnare, telefon 033-35 84 46
Julia Barahona Arnskov, samordnare, telefon 0734-32 86 94

Kvibergsgatan 17

Enheten har tio platser med inriktning växelvård på cirka hälften av platserna. Enheten är inriktad på personer med somatiska (kroppsliga) sjukdomar.

Anna Ryberg, enhetschef, telefon 033-35 53 47
Regina Ottosson, samordnare, telefon 033-35 83 40

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Korttidsplats

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
 • Surfplatta

  Stort intresse för att låna surfplattor – anmälan stängd

  Publicerad

  Det var ett stort intresse när anmälan för seniorer att låna en surfplatta idag öppnade. Det fanns ett begränsat antal och nu är alla surfplattor utlånande.
Ikon: Kalender

Kalender