Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Gamla Kyrkvägen 6 och Nya Kyrkvägen 7

Gamla Kyrkvägen 6 och Nya Kyrkvägen 7 är ett vård- och omsorgsboende som ligger centralt i Fristad. Gamla Kyrkvägen 6 är ett somatiskt boende där det finns möjlighet för par att bo tillsammans. Nya Kyrkvägen 7 är ett boende för personer med demensdiagnos.

Våglängdsgatan 153

Boendemiljö inomhus

Gamla Kyrkvägen 6 har 34 marklägenheter. 29 stycken utav lägenheterna är mellan 43-44,5 kvadratmeter stora och har hall, badrum, kök och ett kombinerat sovrum/vardagsrum. 5 stycken utav lägenheterna är 65 kvadratmeter stora och har hall, badrum, kök, sovrum och vardagsrum. Alla lägenheterna har en egen uteplats.

Det finns en gemensam restaurang där du kan välja inta alla dina måltider. Det finns möjlighet för gäster som inte bor på Gamla kyrkvägen 6 att köpa lunch varje dag.

Nya Kyrkvägen 7 har 20 lägenheter fördelade på två våningsplan med fina gemensamma matplatser, sällskapsrum och uteplatser. Lägenheterna är utformade som ett större rum som är 35 kvadratmeter med pentry, toalett och fransk balkong.

Måltider serveras enligt önskemål i den gemensamma matsalen eller i den egna lägenheten. Läs mer om resturang Skogslid.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Boendemiljö utomhus och omgivning

Gamla Kyrkvägen 6 har varje lägenhet en fin uteplats. Restaurangen har en fin uteservering med en vattenfontän som centrum.

Nya Kyrkvägen 7 har en gemensam uteplats med trädgård. På andra våning finns en stor rymlig balkong med möjlighet för alla hyresgäster att sitta ute och äta gemensamma måltider med utsikt över trädskog.

Utbud i boendet

Gamla Kyrkvägen 6 och Nya Kyrkvägen 7 erbjuder olika aktiviteter varje dag, till exempel sittgymnastik, gym, högläsning, allsång, bingo, våffelkaffe och mycket mera. Svenska kyrkan är på plats varje vecka och erbjuder andakter med musik. Fristads bibliotek ligger i anslutning till Gamla Kyrkvägen 6, som gör att det finns möjlighet att besöka biblioteket under deras öppettider. Fotvård och frisör besöker Gamla Kyrkvägen 6 och Nya Kyrkvägen 7 vid önskemål.

Vad finns i närområdet?

Nära Gamla Kyrkvägen 6 och Nya Kyrkvägen 7 finns ett antal butiker som till exempel matbutik, blomsteraffär och restauranger. Vårdcentral, apotek och tandläkare finns i nära anslutning.

Senast ändrad: 2019-12-17 14.14

Ändrad av:

Dela sidan: Gamla Kyrkvägen 6 och Nya Kyrkvägen 7

g q n C