Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Demens

Demens är ett samlingsnamn för ett antal sjukdomar som drabbar hjärnans funktion. Vanliga kännetecken är att den drabbade får sämre minne och successivt allt svårare att klara av vardagliga sysslor.

Om du anar att du eller någon nära dig kan vara drabbad av demens ska du i första hand kontakta din vårdcentral, som kan göra en demensutredning.

Borås Stad erbjuder många olika former av stöd för de som har en demenssjukdom och deras anhöriga. För vissa insatser behövs individuell behovsprövning medan andra är öppna.

 • Demensteamet
  har stor kunskap inom demensområdet och kan hjälpa dig tillrätta.
 • Klubb Viskan
  är en dagverksamhet för dig under 65 år med en demensdiagnos. Du måste ansöka om insatsen och vi gör en individuell behovsprövning.
 • Dagverksamhet för dig är 65 år eller äldre
  riktar sig till personer med demenssjukdom eller minnesproblematik som bor kvar i det egna hemmet. Du måste ansöka om insatsen och vi gör en individuell behovsprövning.
 • Fler typer av stöd
  vid demenssjukdom.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Demens

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Lektionssal med tre personer som sitter vid skrivbord

  Samhällsorientering som väg in i samhällslivet

  Publicerad

  Är du nyanländ med uppehållstillstånd och folkbokförd i Borås? Då erbjuds du alltid 110 timmar i samhällsorientering. Just nu görs en extra insats för att även ...
 • Anhörigstödet i Borås Stad

  Borås har Sveriges bästa anhörigstöd!

  Publicerad

  Borås Stads anhörigstöd har utvidgats och utvecklats mycket under 2021 och 2022. Nu prisas detta arbete genom att Borås igår utsågs till Årets Anhörigkommun på ...
 • logotyp för eMedborgarveckan

  eMedborgarveckan för ökad digital delaktighet

  Publicerad

  På måndag startar eMedborgarveckan, den nationella kampanjen med syfte att öka den digitala delaktigheten och användningen av e-tjänster. Flera aktörer från Bor...
Ikon: Kalender

Kalender