Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Korttidsenheter

Borås Stad har tre korttidsenheter.

Bodagatan 36

Enheten har 28 platser i varierande storlek. Vid hög efterfrågan på korttidsvistelse kan det förekomma att man får dela rum. Vissa rum delar på badrum. Alla rum har enklare möblering. Det finns tillgång till wifi. I de gemensamma utrymmena finns kök, matsal och allrum/TV-rum. Enheten är inriktad på personer med demenssjukdom.

Sörmarksgatan 207

Enheten har 44 platser med egen dusch och toalett. Vid hög efterfrågan på korttidsvistelse kan det förekomma att man får dela rum. Det finns tillgång till wifi. I de gemensamma utrymmena finns kök, matsal, allrum och tillgång till social gemenskap. I anslutning till avdelningen finns en träningslokal för dem som har behov av träning. Enheten är inriktad på personer med somatiska (kroppsliga) sjukdomar som har behov av rehabilitering eller som har omfattande omvårdnadsbehov. På enheten finns också palliativa platser. Palliativ (lindrande) vård är till för brukare med svåra symtom av sin sjukdom och för brukare som befinner sig i livets slutskede.

Enheten har tio platser med inriktning växelvård på cirka hälften av platserna. Enheten är inriktad på personer med somatiska (kroppsliga) sjukdomar.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Korttidsenheter

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender