Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Inköp av dagligvaror

Inköp av dagligvaror innebär att du får hjälp med att beställa dagligvaror, som du behöver, till exempel mat och hygienartiklar.

Har jag rätt till hjälp med inköp av dagligvaror?

Inköp av dagligvaror är en biståndsbedömd insats. Det betyder att du behöver ansöka om att få hjälp med inköp av dagligvaror. Dina behov prövas individuellt och utifrån din livssituation.

Så här ansöker du

Du kan ansöka om hjälp med inköp av dagligvaror och läsa mer om hur ansökningsprocessen går till på sidan Ansöka om stöd.

Så här fungerar inköp av dagligvaror

Vård- och äldreförvaltningen har upphandlat ICA Supermarket Knalleland, som leverantör av dagligvaror till dem som har insatsen inköp av dagligvaror. Det gäller dem som har valt Vård- och äldreförvaltningens hemtjänstgrupper som utförare.

Ett inköpsombud från hemtjänsten kommer hem till dig och har med sig en dator. Tillsammans beställer ni de varor du behöver på ICA Supermarkets online-sida. Beroende på dina behov är det antingen ICA:s personal eller Vård- och äldreförvaltningens personal som levererar dina varor.

Du betalar dina varor en gång i månaden med den faktura som ICA Supermarket Knalleland skickar till dig. Hemleverans av dina varor kostar ingenting. För den tid som personalen hjälper dig med att beställa betalar du en serviceavgift, enligt Borås Stads taxa.

Borås Stads taxa för vård och omsorg.

Väljer du en privat utförare av hemtjänst bestämmer företaget hur inköp av dagligvaror ska utföras.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Inköp av dagligvaror

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol