Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Inköp av dagligvaror och färdiga maträtter

Inköp av dagligvaror och färdiga maträtter innebär att du får hjälp med att beställa dagligvaror, som du behöver, till exempel livsmedel, färdiga maträtter och hygienartiklar.

Har jag rätt till hjälp med inköp av dagligvaror och färdiga maträtter?

Inköp av dagligvaror och färdiga maträtter är en biståndsbedömd insats. Det betyder att du behöver ansöka om det. Dina behov prövas individuellt och utifrån din livssituation.

Så här ansöker du

Du kan ansöka om hjälp med inköp av dagligvaror och färdiga maträtter och läsa mer om hur ansökningsprocessen går till på sidan Ansöka om stöd.

Ansöka om stöd.

Så här fungerar inköp av dagligvaror och färdiga maträtter

Om du har valt Vård- och äldreförvaltningens hemtjänstgrupper som utförare fungerar inköp av dagligvaror och färdiga maträtter på följande vis:

 • Vård- och äldreförvaltningen har upphandlat Stora Coop Borås, som leverantör av dagligvaror och färdiga maträtter till dem som har insatsen inköp av dagligvaror.
 • Ett inköpsombud från hemtjänsten kommer hem till dig en bestämd dag och tid varje vecka. Tillsammans beställer ni de varor du behöver på datorn. Inköpsombudet har med sig en dator.
 • Dina varor levereras en bestämd dag och tid varje vecka.
 • Du betalar dina varor en gång i månaden med den faktura som Stora Coop Borås skickar till dig.
 • Det finns möjlighet för dig att ansluta till ”matkonto” där du blir medlem och kan fylla på ditt konto med pengar i förväg som dras vid inköpet.
 • Hemleveransen av dina varor är gratis.
 • Du betalar en serviceavgift enligt Borås Stads taxa, för den tid personalen hjälper dig att beställa.

Borås Stads taxa för vård och omsorg.

Har du valt ett privat företag som utförare av din hemtjänst bestämmer företaget hur inköp av dagligvaror ska genomföras. Det företag du har valt berättar för dig om det.

Du betalar en serviceavgift enligt Borås Stads taxa, för den tid personalen hjälper dig göra dina inköp.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Inköp av dagligvaror och färdiga maträtter

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
 • Surfplatta

  Stort intresse för att låna surfplattor – anmälan stängd

  Publicerad

  Det var ett stort intresse när anmälan för seniorer att låna en surfplatta idag öppnade. Det fanns ett begränsat antal och nu är alla surfplattor utlånande.
Ikon: Kalender

Kalender