Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Lån av surfplatta

Borås Stad lånar ut surfplattor till seniorer med syfte att motverka digitalt utanförskap samt bidra till att seniorer blir nyfikna, förväntansfulla och trygga i digital teknik.

Med surfplattan kan du till exempel möta andra i videosamtal, göra inköp online, läsa nyheter, se på film eller lyssna på musik.

För vem

Boråsare som fyllt 75 år har möjlighet att anmäla sitt intresse för att få låna en surfplatta.

Anmäl ditt intresse för att låna en surfplatta

Det finns ett begränsat antal surfplattor och intresseanmälan för tillgängliga surfplattor den 1 september 2022 är nu stängd.

Efter intresseanmälan

Efter att du gjort din intresseanmälan får du en bekräftelse per post och mer information om utlåningen. Du kommer också via telefon bli kontaktad av en seniorhälsokonsulent för att bestämma tid för utlämning.

Utlämningen sker på mötesplatserna och du får en enskild introduktion för att komma igång. Därefter kommer du att bli erbjuden att delta i surfplatteträffar för mer tips och inspiration om hur du kan använda din surfplatta.

Omfattning och kostnad

Lånetiden är tre år och därefter finns det möjlighet att köpa ut surfplattan till ett restvärde. Det kostar ingenting att låna surfplattan.

Följande utrustning ingår:

 • Ipad 10,2” 64GB
 • Ipad-fodral
 • Touchpenna
 • Mobilabonnemang 20GB per månad

Du kommer också att få boken DIGItant – Din nybörjarguide till den digitala världen samt en anpassad handbok för Ipad.

Tekniska förutsättningar

Det krävs inga övriga tekniska förutsättningar. Du behöver inte ha tillgång till internet då mobilabonnemang ingår i lånet. Vid utlämning får du hjälp med att starta upp surfplattan.

Teknikhjälp och digitala aktiviteter

För att synliggöra möjligheter och skapa nyfikenhet kring digitalisering och teknik erbjuder Borås Stad teknikhjälp i olika former. I samarbete med Mediapoolen har Borås Stad tagit fram ett antal filmer som du som senior kan ta hjälp av för att komma vidare i den digitala världen.

Se instruktionsfilmer

Via Mötesplatserna för seniorers facebooksida finns det möjlighet att ta del av de aktiviteter som görs digitalt, från enkla tekniktips till träningsaktiviteter och matlagningskurser.

Mötesplatser seniorer på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Lån av surfplatta

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Gruppbild med representanter från Vracar

  Tillgänglighet i fokus under studiebesök från Serbien

  Publicerad

  Under vecka 39 har representanter från Vračar varit på studiebesök i Borås. Borås Stad och den serbiska kommundelen Vračar har ett så kallat kommunalt partnersk...
 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
Ikon: Kalender

Kalender