Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vad skriver personalen om mig?

I Socialtjänstlagen står det att personalen ska dokumentera saker om dig som är viktiga så att de insatser du har rätt till utförs på rätt sätt när du har hemtjänst, vistas på en korttidsplats eller bor på ett vård- och omsorgsboende.

Din kontaktperson skriver tillsammans med dig en genomförandeplan där det framgår vilken hjälp du är i behov av och hur du vill att hjälpen ska genomföras av personalen. Genomförandeplanen ska uppdateras vid behov men minst en gång per halvår.

Vad är en genomförandeplan?

En genomförandeplan är en plan som beskriver hur en beslutad insats praktiskt ska genomföras och vilken målsättning det finns för hjälpen och stödet.

En genomförandeplan kan beskrivas som en överenskommelse mellan dig och personalen där vi tillsammans skriver ned hur du vill att vi ska hjälpa dig och vad som är viktigt för dig för att du ska känna dig trygg och känna välbefinnande. Vi arbetar utifrån ett behovsinriktat arbetssätt med individens behov i centrum och det betyder att vi ska hjälpa och stötta dig med det du inte klarar av att göra själv. 

Varför skriver personalen om mig?

För att:

 • verksamheten ska kunna följa upp att du får den hjälp och det stöd som du har rätt till
 • personalen ska kunna planera arbetet hos dig på ett bra sätt
 • säkerställa att hjälpen och stödet, det vill säga insatserna, är av god kvalitet

Vem får läsa vad som skrivs om mig?

Sekretess gäller för det som skrivs om dig. Det är bara den personal som behöver veta för att kunna utföra sitt arbete som får läsa det som är skrivet om dig.

Dokumentationen förvaras på ett säkert sätt.

Får jag läsa vad som skrivs om mig?

Du har rätt att läsa det som rör dig. Om du vill ta del av vad personalen skrivit ska du vända dig till den som är ansvarig för uppgifterna om dig, antingen biståndshandläggaren eller enhetschefen.

Får min anhöriga läsa vad som skrivs om mig?

Din anhörige, eller annan närstående, får ta del av det som skrivits om dig men du måste först ge ditt godkännande till detta.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Vad skriver personalen om mig?

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
 • Surfplatta

  Stort intresse för att låna surfplattor – anmälan stängd

  Publicerad

  Det var ett stort intresse när anmälan för seniorer att låna en surfplatta idag öppnade. Det fanns ett begränsat antal och nu är alla surfplattor utlånande.
Ikon: Kalender

Kalender