Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Lån av surfplatta

Borås Stad lånar ut surfplattor till seniorer för att väcka nyfikenhet och skapa trygghet med digital teknik. Denna satsning gör Borås Stad i första hand för seniorer som inte har tillgång till någon digital teknik idag.

Med surfplattan kan du som senior till exempel söka information, möta andra i videosamtal, göra inköp online, läsa nyheter, se på film eller lyssna på musik.

För vem

  • Boråsare som fyller 75 år under 2023 eller är äldre.
  • En person i varje hushåll kan få låna en surfplatta.

Intresseanmälan är stängd

Intresseanmälan för 2023 är stängd. Vi kommer att lotta ut vilka som får låna en surfplatta. De slumpmässigt utvalda kommer inom 3 veckor att få ett brev på posten med information. Får du inget brev blev du tyvärr inte utvald.

Om du har frågor kan du ringa telefonnummer 033-35 30 95.

Omfattning och kostnad

Lånetiden är tre år och därefter finns det möjlighet att köpa ut surfplattan till ett restvärde. Det kostar ingenting att låna surfplattan.

Du behöver inte ha tillgång till internet. Ett mobilabonnemang ingår när du lånar en surfplatta.

Vid utlämning får du hjälp med att starta upp surfplattan.

Teknikhjälp och digitala aktiviteter för dig som redan har digital utrustning

Borås Stad erbjuder många möjligheter för dig som redan har digital utrustning. I samarbete med Mediapoolen har Borås Stad tagit fram ett antal filmer som du som senior kan ta hjälp av för att komma vidare i den digitala världen.

Se instruktionsfilmer

Borås Stads mötesplatser för seniorer genomför mobiltelefon- och surfplatteträffar och har teknik-drop-in varje vecka. Mer information finns i Seniorkalendern.

Seniorkalendern

Via Mötesplatserna för seniorers facebooksida finns det möjlighet att ta del av de aktiviteter som görs digitalt, från enkla tekniktips till träningsaktiviteter och matlagningskurser.

Mötesplatser seniorer på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du är i behov av individuell hjälp kan du ansöka om digitalt stöd. Digitalt stöd innebär att du får praktisk vägledning i olika tjänster och användningsområden för digital teknik.

Digitalt stödIkon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Lån av surfplatta

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender