Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Socialtjänst online

Välkommen till chatten där du som boende i Borås Stad har möjlighet att chatta med valda delar av socialtjänsten. Vi hoppas att du som väljer att chatta med oss ska få råd och tips på var du kan vända dig för att komma vidare i dina frågor. Vi har inte möjlighet att svara på frågor som rör individärenden och vi kan komma att hänvisa dig vidare om ditt ärende bättre besvaras av någon annan.

Du som chattar är helt anonym och den du chattar med har tystnadsplikt.

Öppettider

Vi öppnar chatten den 15 juni 2020 och har till en början följande öppettider:

  • Måndag till torsdag 11.00-12.00 och 15.00-16.00
  • Fredag 11.00-12.00 och 13.00-14.00

Sommartider

Under veckorna 26 till 34 kommer vi att minska tillgängligheten på chatten från två till en timma om dagen. Chatten kommer endast att vara bemannad klockan 11.00-12.00, måndag till fredag.

Starta chatten

När chatten är öppen startar du den genom att klicka på en chattikon i nedre högra hörnet av denna sidan.

Detta kan vara bra att veta när du chattar med oss

Chatten är en del av socialtjänsten i Borås stad. Vi som arbetar inom socialtjänsten har tystnadsplikt. Det innebär att när du chattar med oss berättar vi inte för någon annan om det. Det finns situationer när vi måste bryta tystnadsplikten. Det kan exempelvis vara när vi misstänker att ett barn eller ungdom under 18 år far illa.

När chatten är avslutad sparas den en tid och därefter raderas den. Om du under den tiden vill läsa din chatt måste vi vara säkra på att du är samma person som vi chattade med. Det kan vara svårt att avgöra eftersom chatten är anonym.

Chatten är kopplad till google translate och översätter i realtid. The chat is connected to google translate, and will be translated for you in real time.

Om du inte talar svenska/If you don't speak Swedish

Chatten är kopplad till google translate och översätter i realtid. The chat is connected to google translate, and will be translated for you in realtime.

En hand som håller en mobil.

Senast uppdaterad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Socialtjänst online

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol