Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Stödfamilj för barn med funktionsnedsättning

Stödfamilj är en korttidsvistelse utanför det egna hemmet, där barn med funktionsnedsättning får bo hos en familj. En stödfamilj är en familj eller en ensamstående person som tar emot ett barn med funktionsnedsättning i sitt hem.

Att vara stödfamilj

Som stödfamilj tar ni mot ett barn med funktionsnedsättning i ert hem för att avlasta vårdnadshavarna i omvårdnadsarbetet.

Ni behöver inte någon speciell utbildning för uppdraget, utan det viktiga är att ni har tid och intresse av att dela med er av ert familjeliv.

Du kan läsa mer om vad insatsen innebär på sidan om korttidsvistelse.

Vem kan bli stödfamilj?

Det behövs ingen speciell utbildning eller en viss familjekonstellation för att bli stödfamilj. Det bygger på att det finns ett intresse för att vara stöd till en annan familj samt att öppna ditt hem för en annan person. Du behöver vara stabil och flexibel samt ha tid, plats och engagemang för att ta emot ett barn eller ungdom med funktionsnedsättning i ditt hem. Du behöver även kunna visa ett utdrag ur polisens belastningsregister eftersom det gäller uppdrag mot barn och ungdomar.

Ersättning

Uppdragets omfattning varierar beroende på barnets eller ungdomens behov. Du får ersättning enligt riktlinjerna från Sveriges kommuner och regioner.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Stödfamilj för barn med funktionsnedsättning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender