Meny

Meny

Bostad med särskild service (SoL)

Om du har en funktionsnedsättning som gör att du inte kan bo i en egen bostad, kan du ansöka om en bostad med särskild service. Stödet är till för dig som vill bo i en egen lägenhet, men som behöver hjälp för att klara ditt vardagsliv. Du som beviljats insatsen bostad med särskild service får erbjudande om det boende som motsvarar ditt behov, och där det finns lediga lägenheter.

Psykiatriboende

I ett psykiatriboende bor du i en egen mindre lägenhet. På vissa av boendena finns personal tillgängliga dygnet runt, i andra bostäder endast delar av dygnet. Lägenheten är utrustad med kokvrå eller kök och det finns också gemensamma rum som du delar med de andra som bor i bostaden. För dig som har stort behov av stöd och omvårdnad kan det passa att bo i ett psykiatriboende.

Service, omvårdnad och stöd ges utifrån dina individuella behov och önskemål.

Har jag rätt till bostad med särskild service?

För att ha rätt till bostad med särskild service (enligt SoL) behöver du ha ett omfattande omsorgsbehov. Stödet beviljas enbart om behovet inte kan tillgodoses på annat sätt. Du kan läsa mer om du har rätt till Bostad med särskild service (SoL) på sidan Vilket stöd kan jag få.

Så här ansöker du

Bostad med särskild service (SoL) är en biståndsbedömd insats. Det betyder att du behöver ansöka för att få beslutat om du har rätt till stöd eller inte. Du kan läsa mer om hur du ansöker och hur ansökningsprocessen går till, på sidan Ansöka om stöd.

Det här kostar det

Du betalar för den hjälp du får enligt Borås Stads taxa.

Senast ändrad: 2017-11-01 15.08

Ändrad av:

Dela sidan: Bostad med särskild service (SoL)

g q n C