Meny

Meny

Daglig verksamhet

Om du inte har möjlighet att få ett vanligt jobb på grund av din funktionsnedsättning kan du ansöka om att börja i daglig verksamhet. Här kan du läsa mer om vad daglig verksamhet är och vilka verksamheter som finns i Borås Stad.

Vad är daglig verksamhet?

Arbetsuppgifterna på den dagliga verksamheten är anpassade efter dina intressen, behov och förutsättningar. Exempel på arbetsuppgifter och aktiviteter är friskvård, musik, trädgårdsarbete, köks- och serviceuppgifter, sinnesupplevelser, återvinning av kläder och tillverkning och försäljning av hantverk. Att delta i en daglig verksamhet ska vara både utvecklande, stimulerande och meningsfullt.

Du som är på daglig verksamhet får något som kallas habiliteringsersättning. Du får 70 kronor för en hel dag, eller 50 kronor för en halv dag.

Så här ansöker du

Daglig verksamhet är en biståndsbedömd insats. Det betyder att du behöver ansöka för att få beslutat om du har rätt till stöd eller inte. Du kan läsa mer om hur du ansöker och hur ansökningsprocessen går till på sidan ansöka om stödlänk till annan webbplats.

Kommunal daglig verksamhet

Privata utförare av daglig verksamhet

Information att skriva ut

Information om de olika dagliga verksamheterna finns även tillgängliga att skriva ut. Du hittar dem på sidan Informationsblad daglig verksamhet A-Ö.

Det finns också en översikt över alla dagliga verksamheterPDF som du kan skriva ut. Översikten blir bäst om du skriver ut den i pappersstorleken A3.

Senast ändrad: 2018-05-29 08.29

Ändrad av:

Dela sidan: Daglig verksamhet

g q n C