Meny

Meny

Aktivitetshuset Kamgarn - Skaparverkstan

Skaparverkstan är en daglig verksamhet för dig som är intresserad av att skapa, handarbeta och pyssla. Det är en arbetsinriktad daglig verksamhet som passar dig som trivs med att vistas i en trygg, social och hemmalik miljö. Den passar dig som behöver stöd och service i vardagen. På Skaparverkstan anpassas verksamheten och uppgifterna efter vad du vill och kan, men tillsammans utmanar vi oss själva. På Skaparverkstan tillverkar vi det mesta av det som säljs i Kamgarns butik och på vår julbasar.

Om du har daglig verksamhet på Aktivitetshuset Kamgarn har du möjlighet att vara på våra olika avdelningar under en del av dagen eller veckan.

Uppgifter

Exempel på uppgifter:

  • Sticka, virka och väva
  • Måla, pyssla och rita
  • Städa och sköta kökssysslor
  • Baka
  • Köpa material

På Skaparverkstan arbetar du framför allt tillsammans med andra personer. Vi tillverkar det mesta som säljs i Kamgarns butik, och på Kamgarns julbasar.

Du erbjuds även att delta i våra övriga aktiviteter såsom yoga, musikstund och showgrupp.

Inflytande

Tillsammans med dig gör vi en genomförandeplan som vi följer upp. I den skriver vi vilka mål du har med den dagliga verksamheten, vilka uppgifter du vill ha och vilket stöd du behöver. Du kan också få ett medarbetarsamtal varje år där vi bland annat pratar om personlig utveckling.

En gång i månaden kan du vara med på ett möte med deltagare från Aktivitetshuset Kamgarns andra dagliga verksamheter. Där kan du påverka vilka frågor du vill att det ska pratas om.

Kommunikation och språk

Våra handledare är utbildade i tecken som stöd. Vi använder även bildstöd och andra alternativa kommunikationssätt vid behov.

Lokaler och miljö

Skaparverkstan ligger på andra våningen i Aktivitetshuset Kamgarns lokaler, i stadsdelen Göta. Det finns hiss så du behöver inte kunna gå i trappor. Det är nära till både skog och centrum. Det är cirka 10 minuters gångavstånd till närmsta busshållplats.

Mat och måltider

På Skaparverkstan kan du ta med dig egen matlåda och värma i mikrovågsugn.
Du kan också beställa lunch. Det går att beställa specialkost.
Du kan beställa frukostmacka från Kamgarns café, eller ta med eget mellanmål.

Vi äter och fikar tillsammans på Skaparverkstan. Varannan fredag äter vi frukost ihop med de andra avdelningarna på Aktivitetshuset Kamgarn.

Personalens kompetens

I verksamheten arbetar handledare som har vård- och omsorgsutbildning.
Specialkompetens: På Skaparverkstan arbetar handledare som har textilutbildning och kompetens inom hjärt- och lungräddning.

Arbetstider

Hel- eller deltid

Organisationsform

Privat

Informationsblad att skriva ut

Om du vill ha informationen på papper kan du skriva ut ett informationsblad om Kamgarn SkaparverkstanPDF.

Senast ändrad: 2018-05-25 15.32

Ändrad av:

Dela sidan: Aktivitetshuset Kamgarn - Skaparverkstan

g q n C