Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Bageriet

Bageriet är en daglig verksamhet för dig som är intresserad av att baka, packa varor och stå i butik. Vi har en butik som är öppen för allmänheten. Bageriet är en arbetsinriktad daglig verksamhet. Den passar dig som behöver stöd och service i vardagen. På Bageriet anpassas verksamheten och uppgifterna efter vad du kan och behöver.

Målet är att du ska vara så självständig som möjligt i dina uppgifter.

Besöksadress: Östermalmsgatan 28, 504 55 Borås

Bageriet kommer att vara stängt från och med 1 september. Anledningen är personalbrist. Medan vi letar ny personal kan vi inte erbjuda daglig verksamhet här.

Uppgifter

Exempel på uppgifter:

  • Baka bröd och kakor
  • Packa varor som ska levereras
  • Göra smörgåsar
  • Stå i butik och sälja varor
  • Städa

Vi erbjuder friskvårdsaktiviteter som till exempel promenader.

Inflytande

Tillsammans med dig gör vi en genomförandeplan. I den skriver vi vilka mål du har med den dagliga verksamheten, vilka uppgifter du vill ha och vilket stöd du behöver.

Personal och deltagare har regelbundet möte tillsammans. På detta möte pratar vi om vad som händer på den dagliga verksamheten. Du får även komma med idéer och önskemål.

Kommunikation och språk

På Bageriet kan vi kommunicera med bildstöd och personalen har viss kunskap inom tecken som stöd.

Lokaler och miljö

Bageriet ligger i stadsdelen Östermalm i centrala Borås. Vi har nära till två parker och fin natur. Du arbetar i ett stort kök där vi bakar, gör smörgåsar och packar varor. Vi har även ett gemensamt matrum. Lokalen ligger i markplan och det är lätt att ta sig in och ut, men det kan vara trångt med rullstol eller rullator inne i lokalen. Det är cirka 400 meter till närmsta busshållplats.

Mat och måltider

På Bageriet kan du köpa lunch från en restaurang som ligger i samma hus som Bageriet. Vi äter gemensamt. Du kan beställa specialkost.Du kan även ta med mat och värma i mikrovågsugn. Fika och mellanmål tar du själv med dig eller så kan du köpa i Bageriet.

Personalens kompetens

I verksamheten arbetar stödassistenter som har genomgått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller liknande.
Specialkompetens: En i personalen är bagare.

Arbetstider

Hel- eller deltid

Organisationsform

Kommunal

Bullar på plåtar.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Bageriet

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender