Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fadder och språkvän

Genom att bli fadder har du möjlighet att hjälpa en person med utländsk bakgrund att få en bra start i sitt nya hemland, samtidigt som du lär känna en ny kultur.

Är du nyanländ kan du ansöka om att få en fadder. Du som har bott några år i Sverige men ändå känner att du skulle behöva en fadder är också välkommen att ansöka.

Är du nyanländ och vill öva din svenska och träffa nya vänner? Eller har du bott länge i Borås och vill träffa nya boråsare? Då är du välkommen till språkcafé där fadderverksamhet tillsammans med Hemgården håller öppet hus på torsdagar. 

Kontakt

För mer information kontakta fadder@boras.se

Gemenskap utan gränser - en film om att vara fadder

Tummen up

Sociala medier

Följ oss gärna på Facebook

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Fadder och språkvän

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
 • Surfplatta

  Stort intresse för att låna surfplattor – anmälan stängd

  Publicerad

  Det var ett stort intresse när anmälan för seniorer att låna en surfplatta idag öppnade. Det fanns ett begränsat antal och nu är alla surfplattor utlånande.
Ikon: Kalender

Kalender