Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Bli en del av FRIA

Har du ett intresse, vill prata svenska och träffa andra med samma intresse på din fritid? Vad vill Du göra när du är ledig från arbete och studier? I Sverige finns det många möjligheter att göra något för dig själv på din lediga tid.

Om du har ett intresse så kan du hitta andra människor som delar ditt intresse. Genom att vara med i FRIA så kan du få hjälp att hitta något du tycker är roligt, intressant och meningsfullt för just Dig. Många fritidsaktiviteter sker oftast på kvällar och helger.

Vad kan man göra på fritiden?

Är sport och idrott något för dig så finns det mycket att göra i Borås. Det finns allt ifrån fotboll, handboll, ishockey, basket, volleyboll, till simning, löpning och skidåkning. Kanske är du mer intresserad av kultur som till exempel teater, film, eller musik eller vill du ut i naturen för att vandra, titta på fåglar, och plocka svamp?

Är du äldre och pensionär så finns det möjlighet att träffa andra äldre och göra saker tillsammans. Det finns också flera olika möjligheter att vara delaktig i opinionsarbete och förändra samhället till det bättre. Kanske har du en funktionsvariation och vill träffa människor i samma situation som du.

Vad är en förening?

En förening är en organisation som samlar personer som delar gemensamma intressen och som görs frivilligt. Det vill säga, man gör inte detta för att man tjänar pengar på det utan för att det är roligt tillsammans med vänner som har samma intresse som dig.

Varför är fritidsaktiviteter bra?

  • du tränar dig i svenska språket
  • du får kunskap om fritid- och föreningslivet
  • du får göra något du tycker är roligt
  • du förbättrar din hälsa (både fysiskt och psykiskt)
  • du får nya erfarenheter
  • du lär känna nya personer

Har du/ni ytterligare frågor och vill ha mer information, kontakta oss på: fadder@boras.se

FRIA leds av Fadderverksamheten på Arbetslivsförvaltningen i Borås Stad och delfinansieras av Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Bli en del av FRIA

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol