Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Bli en del av FRIA

Som medverkande part i FRIA bidrar ni till en ökad social integration, social hållbarhet och ett rikare fritidsliv för personer som är nya i Sverige. Vi ser också att insatsen bidrar till det organiserade fritidslivet i Borås:

Som en del i FRIA får ni:

 • möjlighet att få nya medlemmar
 • hitta nya målgrupper och därmed stärka mångfalden i er organisation
 • möjlighet att ta del av nya kunskaper genom de människor ni möter
 • en samhällsinsats för den sociala hållbarheten i Borås
 • som en del av FRIA får ni delta i och synas på våra arrangemang

Vilka kan anmäla sig?

Alla som bedriver fritidsverksamhet (som är öppen för alla, värnar om jämställdhet , mänskliga rättigheter och demokratiska principer). Vi ser gärna att de aktiviteter ni erbjuder bör vara hälsofrämjande, motiverande inför studier, nätverksbyggande eller språkfrämjande.

Hur går det till?

 • ni anmäler er.
 • FRIA kontaktar dig/er och tillsammans kommer vi överens om hur ni på bästa sätt kan ta emot en deltagare utefter era förutsättningar.
 • FRIA matchar ihop er med en deltagare som sedan deltar i er verksamhet.
 • deltagare ska helst delta i ordinarie verksamhet. Även om det är frivilligt att vara med i FRIA så ambitionen att deltagare ska vara med på minst 3 tillfällen i er verksamhet.
 • om möjligt ser vi gärna att ni har en fadder som har extra kontakt med både deltagare och samordnare för FRIA
 • efter att deltagaren har varit med under 3 tillfällen pausas kontakten med FRIA. FRIA återupptar kontakten för uppföljning efter 2 månader för att se hur det fortlöper. Oavsett detta alltid kan ta kontakt med oss vid behov.

Fadder till deltagare

Om möjligt, söker vi hos alla föreningar/fritidsverksamheter efter en fadder för varje deltagare. Detta innebär att en person blir kontaktperson som ansvarar för att ta emot och välkomna. Vi ser också gärna att faddern träffar deltagaren under ett initialt första möte och att man har kontinuerlig telefonkontakt för att kunna skicka ut påminnelser om när aktiviteter startar och att man möts upp vid dessa tillfällen. Faddern blir också en kontaktperson till FRIA.

Presentera er verksamhet på Hemgårdens språkcafé

Kom till språkcafét på Hemgården en torsdag mellan 17:00-19:00 för att presentera er verksamhet. Kontakta oss om du/ni är intresserade.

Har du/ni ytterligare frågor och vill ha mer information, kontakta oss på: fadder@boras.se

FRIA leds av Fadderverksamheten på Arbetslivsförvaltningen i Borås Stad och delfinansieras av Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Anmäl dig här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Bli en del av FRIA

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Lektionssal med tre personer som sitter vid skrivbord

  Samhällsorientering som väg in i samhällslivet

  Publicerad

  Är du nyanländ med uppehållstillstånd och folkbokförd i Borås? Då erbjuds du alltid 110 timmar i samhällsorientering. Just nu görs en extra insats för att även ...
 • Anhörigstödet i Borås Stad

  Borås har Sveriges bästa anhörigstöd!

  Publicerad

  Borås Stads anhörigstöd har utvidgats och utvecklats mycket under 2021 och 2022. Nu prisas detta arbete genom att Borås igår utsågs till Årets Anhörigkommun på ...
 • logotyp för eMedborgarveckan

  eMedborgarveckan för ökad digital delaktighet

  Publicerad

  På måndag startar eMedborgarveckan, den nationella kampanjen med syfte att öka den digitala delaktigheten och användningen av e-tjänster. Flera aktörer från Bor...
Ikon: Kalender

Kalender