Meny

Meny

Körprojekt Vida världen

Tycker du om att sjunga? Då kanske kören Vida världen kan vara något för dig! Vida världen där människor med olika bakgrund och ålder kan mötas i sång.

En kör för alla

Vi startade en kör för att visa att olikhet inte står i vägen för gemenskap. Det lyckades vi med! Kördeltagarna har olika nationell bakgrund, olika åldrar och bor i olika bostadsområden i Borås.  

Vårt stora projekt detta år är en föreställning som heter Vägen hit och Vägen dit. Genom musik och berättelser vill vi skapa intresse för olika kulturer och förståelse för hur det kan vara att behöva lämna sitt hemland.

Vi sjunger sånger som körmedlemmarna har bär med sig från sina hemländer. Vi sjunger också emigrantvisor, det vill säga sånger som berättar om européer som blev tvungna att lämna sina länder för cirka 100 år sedan.

När är kören?

Repetitionerna är på tisdagar klockan 18.30-20.30 på Träffpunkt Simonslandlänk till annan webbplats med start tisdagen den 21 augusti. Det finns fortfarande platser kvar. Intresserade kan skicka e-post till körledare Charlotte Brorsson Trell.

Vida världen är ett körprojektet och ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Borås Stad.

Prova på i sommar

Nu har vi sommaruppehåll men vill du prova på att sjunga i kören Vida Världen är du välkommen till Ramnaparken söndagen den 15 juli klockan 13.00-16.00 på en workshop som avslutas med en konsert.

Senast ändrad: 2018-06-26 13.56

Ändrad av:

Dela sidan: Körprojekt Vida världen

g q n C