Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Modellkommun i välfärdsteknik

Äldreomsorgen står inför stora utmaningar. Fram till år 2029 beräknas antalet som är 80 år och äldre öka med 50 procent. Det innebär ett ökat behov av både hälso- och sjukvård och äldreomsorg. För att möta behoven behöver verksamheterna utvecklas och effektiviseras.

Digital teknik kan bidra till att äldre ska kunna bo kvar hemma, känna sig trygga och delaktiga i samhället. Med rätt stöd kan äldre leva mer självständigt och behovet av omsorg minska. Teknik kan också möjliggöra mer social samvaro för att bryta upplevd ensamhet och isolering.

I juni 2020 utsågs Borås av Sveriges kommuner och regioner (SKR) som en av tio kommuner i Sverige som ska fungera som modell för äldreomsorgens digitalisering. Modellkommunerna ska tillsammans med SKR stötta andra kommuner med kunskap om digitala tjänster och välfärdsteknik.

Läs mer om satningen Kompetenscenter välfärdsteknik. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I Borås används följande välfärdsteknik i verksamheten

Tryck på länkarna för mer information om genomförandet

Arbete som görs för att öka den digitala delaktigheten

Följ Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad på LinkedIn-sidan Digitaliseringsresan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att ta del av de satsningar som görs.

Digitalt studiebesök

I november 2021 anordnades ett digitalt studiebesök med fokus på de satsningar som gjorts inom digital delaktighet: digitalt stöd, lån av surfplattor, välfärdsbiblioteket och digital mötesplats.

Se filmer och ta del av presentationsmaterialet.


Presentationsfilm om Borås som modellkommun för välfärdsteknik

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Modellkommun i välfärdsteknik

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender