Meny

Meny

Behandling

Om du upplever att du har problem med missbruk eller beroende av alkohol eller narkotika, kan du få hjälp och behandling av kommunen. Du kan till exempel få enskilda samtal, delta i gruppbehandling eller möjlighet till annat stöd för att ta dig ur ditt missbruk. Du som anhörig kan också få stöd om det gäller någon i din närhet.

Här kan du läsa mer om

Mobila behandlingsteamet

Mobila behandlingsteamet är en av kommunens verksamheter. Vi erbjuder stöd till exempel i kontakten med olika myndigheter och sjukvården. Vi jobbar även behandlande med målet att skapa en livsstilsförändring, för att du ska kunna ta dig ur ditt missbruk eller beroende.

Vem riktar sig mobila behandlingsteamet till?

Mobila behandlingsteamet riktar sig till dig som är 20 år eller äldre och har problem med missbruk eller beroende av alkohol eller droger.

Avgifter

Mobila behandlingsteamet är en biståndsbedömd SoL-insats. Det betyder att du behöver ansöka för att få beslutat om du har rätt till stöd eller inte. Om du får beviljat stöd är det är avgiftsfritt.

Hur kan jag få hjälp?

Om du vill få hjälp och stöd kontakta Mottagningsenheten för unga vuxna/vuxna. De tar också emot ansökningar.

Mottagningsenheten för vuxna nås varje vardag mellan klockan 13.00–14.30 via Borås Stads växel på telefon: 033-35 70 00

Yxhammarmottagningen

Yxhammarmottagningen är en öppenvårdsmottagning. Yxhammarmottagningen erbjuder råd, stöd och samtalsbehandling till dig som har ett missbruk eller beroende. Du kan vara anonym om du vill. Samtalen sker alltid under sekretess.

Vem riktar sig Yxhammarmottagningen till?

Yxhammarmottagningen riktar sig till dig som är 20 år eller äldre och har problem med missbruk eller beroende av alkohol eller droger, eller har spelmissbruk. Du bor, arbetar eller studerar i Borås.

Avgifter

Besöken och behandlingen är alltid avgiftsfria oavsett om du kontaktar oss direkt eller om du fått ett biståndsbeslut.

Hur kan jag få hjälp?

I första hand kontaktar man Yxhammarmottagningen direkt, men det går även att få stöd och hjälp via ett biståndsbeslut.

Cedern - mottagning för unga med riskbruk eller missbruk

Missbruksenheten Cedern vänder sig till dig som är upp till 25 år med missbruk eller beroende av alkohol, narkotika eller andra droger. Vi erbjuder rådgivning och behandling. Du som är anhörig kan också kontakta oss.

Hur kan jag få hjälp?

Till Cedern kan du söka själv om du är över 18 år. Är du under 18 år kan du påbörja en behandling på Cedern först efter att du eller en vårdnadshavare ansöker hos individ- och familjeomsorgen för barn och unga.

Kontakta oss för rådgivning

Självklart kan du eller någon anhörig alltid kontakta och rådfråga oss på Cedern, oavsett hur gammal du är. Välkommen att kontakta Cedern om du har frågor som rör alkohol eller andra droger, riskbruk, missbruk och beroende. Du kan antingen ringa direkt till Cedern, eller kontakta oss via Borås Stads växel: 033-35 70 00
Det går också bra att skicka e-post till cedern@boras.se.

Du kan ringa direkt till någon av oss på Cedern måndag-fredag kl. 8-17:

Siri Hammenberg 033-35 33 15
Jenny Spets 033-35 71 80
Anna Redin 033-35 88 78
Freja Lundström 033-35 51 67

Anhörigstöd

Anhörigstöd innebär råd, stöd och samtalsbehandling till dig som har en anhörig med ett missbruk eller beroende. Du kan välja om du vill att samtalen ska vara individuella eller i grupp. Du kan vara anonym om du vill. Samtalen sker alltid under sekretess. På sidan stöd till anhöriga kan du läsa mer om vilket stöd som finns för dig som är anhörig till någon som har problem med missbruk eller beroende.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-03-12 07.21

Ändrad av:

Dela sidan: Behandling

g q n C

p

Kontakt