Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

För unga med missbruk eller beroende

Mobila ungdomsteamet

Mobila ungdomsteamet finns till för ungdomar eller unga vuxna mellan 13 – 21 år med riskbruk eller missbruksproblematik.

Stödet är biståndsbedömt, vilket innebär att man får ta kontakt med mottagningsgruppen hos socialtjänsten för att sedan tilldelas en socialsekreterare som gör en kartläggning och utreder behovet hos ungdomen/den unga vuxna.

Vi som jobbar i det mobila ungdomsteamet stöttar ungdomen/den unga vuxna och anhöriga utifrån individuella behov. Vi är flexibla i vårt arbetssätt och jobbar mycket hands-on. Vi erbjuder färdighetsträning och även strukturerad behandling, exempelvis, MI, A-CRA och rePULSE.

Cedern har upphört med sin verksamhet och istället välkomnas unga som behöver hjälp med missbruk och/eller beroende även till Mini-Maria Södra Älvsborg.

Mini-Maria Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast uppdaterad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: För unga med missbruk eller beroende

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
 • Surfplatta

  Stort intresse för att låna surfplattor – anmälan stängd

  Publicerad

  Det var ett stort intresse när anmälan för seniorer att låna en surfplatta idag öppnade. Det fanns ett begränsat antal och nu är alla surfplattor utlånande.
Ikon: Kalender

Kalender