Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Studiecirkel Psykisk ohälsa

Det är inte så lätt att vara den som står bredvid när någon man bryr sig om drabbas av psykisk ohälsa. Det är inte så konstigt om man känner sig maktlös och vilsen. Att förstå hur saker och ting fungerar och hänger ihop gör det lättare att orientera sig.
Som anhörig kan man uppleva svårigheter i kontakten med den närståendes vård och omsorg. Ena stunden förväntas man stå tillbaka och inte lägga sig i. Andra gånger förväntas man finnas där med både tid, pengar och engagemang. Vad är det som gäller egentligen? Många anhöriga vill vara delaktiga, men hur ska det gå till?

Studiecirkeln är en del av Projekt Trialoglänk till annan webbplats som har till syfte att skapa förståelse och underlätta samspelet mellan anhörig, den som själv är sjuk och personal inom vård och omsorg.

Under våren planerar vi att ordna pilotcirklar för att testa materialet. Studiecirklarna genomförs digitalt och innehåller fyra gruppträffar. Är du intresserad av att vara med? Hör av dig till någon av oss med en intresseanmälan!

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Studiecirkel Psykisk ohälsa

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol