Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Familj och sorg

Varje människas sorg är unik. När någon vi levt tillsammans med dör förändras livet och blir sig aldrig likt. Du måste då hitta ett sätt att leva vidare i vardagen. Då kan det ibland hjälpa att dela sina tankar och erfarenheter med människor i liknande situation.

Stöd i sorg

Sorg behöver inte bara vara tårar utan kan också vara känslor som saknad, skuld och ångest över det som hänt. Känslorna kan vara många och starka eller kännas som trötthet. Du kan också vara känsligare än vanligt, ha lättare för att bli irriterad och arg. Sorgen kan ändra sig från dag till dag och det är inte alltid man känner igen sig själv. Det är inte konstigt, för hela livet har ju blivit annorlunda.
Barns sorg är precis som vuxnas men ändå annorlunda, känslorna är samma men kan ta sig andra uttryck. Som barn och tonåring kan man känna att en både vill och måste ta hänsyn till andra i familjen som också sörjer. Det kan vara lätt att tro att du är den enda som känner just så här, men du är inte ensam. Föräldrar kan också ha svårt att orka med att vara ett stöd för barnen när deras eget liv är förändrat.

I stödgrupperna samtalar vi tillsammans om vad som hänt, vad som blivit annorlunda och vad som kan hjälpa i sorgen.

Det finns en folder där du kan läsa mer om grupperna och hur du anmäler ditt intresse. Klicka här så kommer du till foldern. Pdf, 252 kB.


Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Familj och sorg

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender