Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Högtalare

Föräldrakurs i ABC - Alla Barn i Centrum

ABC är ett forskningsbaserat föräldraprogram som riktar sig till föräldrar med barn i åldern 2-12 år. På träffarna får du som förälder möjlighet att samtala under ordnande former och ta del av verktyg som stärker dig i ditt föräldraskap.

Alla är vi experter på föräldraskap. Egentligen krävs ingen forskning för att övertyga oss om att bra relationer med våra barn är viktiga. Däremot är det inte alltid så självklart hur man åstadkommer det och de flesta föräldrar kan känna igen sig i vardagssituationer där relationerna sätts på prov. Hur skapar vi harmoni kring matbordet? Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn? Ingen förälder är ensam om dessa funderingar.

ABC består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Hela programmet pågår under ungefär två månader och varje möte tar cirka två och en halv timme. Gruppträffarna leds av utbildade gruppledare och varje grupp har cirka 10-14 deltagare där alla är föräldrar till barn i åldrarna 2-6 år. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenhet och forskning. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan träffarna.

Under träffarna ges möjlighet att diskutera föräldraskap med andra föräldrar. Innehållet handlar bland annat om hur föräldrar kan främja sitt barns självkänsla, hur man kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas. Information och diskussion varvas med övningar och filmer.

 

Bokning görs på telefon: 0734-15 38 37 eller till personalen på Öppna förskolan Boda.

Barn mellan 0-12 månader är välkomna att delta

Plats: Öppna förskolan Boda, Smörhulegatan 2

Tid: Måndagar klockan 10-12

Kurstillfällen: 2 september, 9 september, 16 september och 23 september (samtliga tillfällen är obligatoriska)

Tid:
Plats: Familjecentralen Boda, Smörhulegatan 2

ABC består av fyra kurstillfällen kring varsitt tema. Kursen leds av utbildade ABC-gruppledare. Under träffarna får ni ta del av forskning samt ges möjlighet att diskutera föräldraskap med andra föräldrar. Innehållet handlar bland annat om hur föräldrar kan främja sitt barns självkänsla, hur man kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas. Information och diskussion varvas med övningar och filmer. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan kursträffarna.

Kärlekstrappa
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-06-04] Föräldrakurs i ABC - Alla Barn i Centrum

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol