Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Föräldrakurser

Alla föräldrar kan ibland behöva stöd i sitt föräldraskap. Kanske har man kört fast i gamla spår som inte fungerar och behöver hjälp i att bryta den negativa spiralen för att komma tillbaka till det positiva? Kanske Behövs nya sätt att få mer tid till att umgås med sina barn? Kanske vill en ha verktyg att hantera stressiga vardagssituationer på?

Alla kurser tar avstamp i konventionen för barnets rättigheter samt kunskap om att en god relation och ett starkt band mellan förälder och barn är grunden för en uppväxt till trygga och harmoniska individer.

Inom ramen för föräldraskapsstöd erbjuder Borås Stad två olika föräldrastödskurser. Alla kurser är kostnadsfria och riktar sig till alla föräldrar eller andra viktiga vuxna i barns liv.

ABC - Alla barn i centrum

ABC riktar sig till föräldrar till barn 1-6 år. ABC erbjuds på stadens familjecentraler och öppna förskolor.

ABC - Alla barn i centrum

Trygghetscirkeln

Trygghetscirkeln föräldrakurs erbjudes regelbundet på stadens 3 familjecentraler och riktar sig till föräldrar med barn 0-6 år.

Trygghetscirkeln

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Föräldrakurser

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Gruppbild med representanter från Vracar

  Tillgänglighet i fokus under studiebesök från Serbien

  Publicerad

  Under vecka 39 har representanter från Vračar varit på studiebesök i Borås. Borås Stad och den serbiska kommundelen Vračar har ett så kallat kommunalt partnersk...
 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
Ikon: Kalender

Kalender