Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Problem i skolan

Om du tycker att något är jobbigt och du inte trivs i skolan är det bra att prata med någon. Du kan till exempel vända dig till din mentor eller rektorn på din skola.

Elevhälsan hjälper dig

Om du känner dig sjuk, stressad, ofta ledsen, har svårt att sova eller mår dåligt på något annat sätt, kan du kontakta elevhälsan på din skola.

Elevhälsan är till för att alla elever ska må bra. Det finns olika stödpersoner du kan vända dig till på din skola. Det kan till exempel vara kurator, sjuksköterska, psykolog eller specialpedagog.

Elevhälsan Länk till annan webbplats.

Mobbning och kränkande behandling

Du har rätt att få hjälp av skolan om du blir utfryst, slagen eller retad av en elev eller vuxen. Prata med din mentor, någon annan i personalen du litar på, eller elevhälsan.

Skolk och frånvaro i skolan

Om du missar en för stor del av undervisningen kan det innebära att du inte blir godkänd. Har du studiemedel kan de dras in. Prata med din mentor eller rektorn på skolan för att få hjälp.

Styr dina impulser

Repulse är en metod där du kan få hjälp att förändra ditt beteende och styra dina impulser. Bristande impulskontroll kan visa sig på flera olika sätt. Om du har för lite impulskontroll kan du vara utagerande genom att till exempel bli våldsam. Om du har för mycket impulskontroll kan du istället bli inåtvänd och känna dig nedstämd och ledsen.

Mer information hittar du här:

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast uppdaterad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Problem i skolan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Lektionssal med tre personer som sitter vid skrivbord

  Samhällsorientering som väg in i samhällslivet

  Publicerad

  Är du nyanländ med uppehållstillstånd och folkbokförd i Borås? Då erbjuds du alltid 110 timmar i samhällsorientering. Just nu görs en extra insats för att även ...
 • Anhörigstödet i Borås Stad

  Borås har Sveriges bästa anhörigstöd!

  Publicerad

  Borås Stads anhörigstöd har utvidgats och utvecklats mycket under 2021 och 2022. Nu prisas detta arbete genom att Borås igår utsågs till Årets Anhörigkommun på ...
 • logotyp för eMedborgarveckan

  eMedborgarveckan för ökad digital delaktighet

  Publicerad

  På måndag startar eMedborgarveckan, den nationella kampanjen med syfte att öka den digitala delaktigheten och användningen av e-tjänster. Flera aktörer från Bor...
Ikon: Kalender

Kalender