Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Stödgrupper för barn och unga

Har dina föräldrar flyttat isär? Händer det att dina föräldrar bråkar om dig eller om var du ska bo? Har du känt det som att du hamnat mitt emellan dina föräldrar och inte vet vem du ska kunna prata med om dina känslor eller vad du behöver? Kanske har du inte så mycket kontakt med en av dina föräldrar på grund av att föräldern har egna svårigheter? Kanske pratar dina föräldrar inte alls med varandra?

Kan du känna dig ensam ibland om hur du har det?

Du är inte ensam. Det finns många som har det som du. När föräldrar skiljer sig kan det ibland vara svårt att vara barn. Det väcker ofta mycket känslor, både ilska, lättnad och sorg. Det kan vara svårt att acceptera att ens föräldrar inte ska bo tillsammans och de förändringar det innebär.

Under en skilsmässa händer det ofta att föräldrarna blir upptagna av sina egna problem och att de inte alltid orkar fokusera på barnen. Då kan det kännas skönt att prata med någon i samma ålder som delar liknande erfarenheter i livet. I Borås finns det därför stödgrupper för barn och unga mellan 7 och 15 år.

Vad är en stödgrupp?

Våra stödgrupper kallas Hopptornet. I en Hopptorns-grupp vill vi att du ska upptäcka att du inte är ensam och få en chans att prata med andra i samma eller liknande situation. Förstå att det inte är ditt fel att dina föräldrar är upptagna med sina egna problem. Få en möjlighet att visa vad du känner och dela med dig av dina tankar. Känna att du är unik och viktig och att bli så stark att du kan säga nej till något du inte vill.

Grupperna

Verksamheten riktar sig till barn mellan 7 och 15 år. Vi tar emot åtta personer i varje grupp. Grupperna är åldersindelade. I Hopptornet träffas vi under två timmar, en eftermiddag i veckan. Grupperna pågår under 10 veckor.

Vi samtalar utifrån olika teman och delar med oss av våra erfarenheter till varandra eller lyssnar till vad de andra har att säga. Vi leker, gör övningar, fikar, samtalar, skapar och vi har roligt tillsammans!

Hur gör jag för att delta i en stödgrupp?

Du kan anmäla dig själv eller ditt barn direkt till Hopptornet. Lämna kontaktuppgifter i formuläret så hör vi av oss till dig. Vi försöker att vara så flexibla som möjligt för att underlätta den första kontakten med er. Det innebär att vi träffas på den plats som passar er bäst.

Anmälningar får göras av alla, men vårdnadshavare måste godkänna att barnen deltar. Deltagandet kostnadsfritt och vi arbetar under sekretess.

Välkomna att ta kontakt med oss på Hopptornet!

För närvarande ligger Hoppornets verksamhet nere. Uppdaterad information läggs in här när det kommer igång igen.


Synpunkter och klagomål

Du kan alltid lämna synpunkter och klagomål på våra tjänster och verksamheter. Det kan du göra direkt på boras.se, via brev eller genom att prata med personal i den verksamhet det gäller. Du kan lämna din synpunkt anonymt.

Lämna din synpunkt

Senast uppdaterad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Stödgrupper för barn och unga

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol