Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Borås Bio Röda Kvarn

Röda Kvarn i Borås är en kommunal art house-biograf som visar internationell och nationell kvalitetsfilm. Vi visar även matinéfilmer för barn, skolbio, ny finsk film, livesändningar och olika specialarrangemang som Throwback Thursday.

Textilmuseets webbplats

Biografen, byggd 1914, är en av Sveriges äldsta och bäst bevarade. Salongen är renoverad till ursprunglig form, digitaliserad och Borås största biosalong med 252 platser.

Aktuell föreställning: Röda Kvarn har för närvarande säsongsstängt. Tack kära publik för den här säsongen. Vi ses i augusti!

 • t 2020-08-07 18.00 Borås Bio Röda Kvarn

  Gratisbio på Pride: Min pappa Marianne
  Gratis bio! Under årets Pride-festival bjuder RFSL Borås Sjuhärad på Min pappa Marianne på Röda Kvarn i samarbete med ABF. En varm och genuin feelgoodfilm om att komma ut som transperson, baserad på Ester Roxbergs självbiografiska bok.

Kommande filmer:

 • Gratisbio på Pride: Min pappa Marianne
  Premiärvisas: 2020-08-07 18.00
  Gratis bio! Under årets Pride-festival bjuder RFSL Borås Sjuhärad på Min pappa Marianne på Röda Kvarn i samarbete med ABF. En varm och genuin feelgoodfilm om att komma ut som transperson, baserad på E...
 • Konsertfilm på bio: Elvis - That's the Way It Is

  Premiärvisas: 2020-08-13 19.00
  I år skulle Elvis Presley ha fyllt 85 år. Nu firas ”The King” på bio i hela världen den 13 augusti med visning av konsertfilmen/dokumentären Elvis: That’s the Way It Is , nyrestaurerad och nymixad! Elv...

Barnmatinéer

På lördagar och söndagar visar vi matinéer för barn och familjer! En blandning av smala och stora filmer i både 2D och 3D till förmånliga priser.

Live på Bio Röda Kvarn

Utöver filmverksamheten visar vi även direktsända kulturföreställningar som opera, teater, balett och musikaler i samarbete med Folkets Hus & Parker/Dalsjöforsparken.

Ny finsk film

I samarbete med Finlandsinstitutet visar vi nyproducerad finsk film vid tre tillfällen per säsong.

Skolbio

Vi visar filmer på skoltid för kommunens för-, grund- och gymnasieskolor, för att ge alla elever tillfälle att se kvalitetsfilm på riktig biograf.

L

Sociala medier

Facebook

Senast ändrad: 2020-06-15 13.26

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Bio Röda Kvarn

g q n C