Meny

Meny

Hyrcyklar i Borås Stad

Med start i maj 2018 har Borås Stad i samarbete med Västtrafik ett pilotprojekt som går ut på att se hur stort intresset för hyrcyklar i Borås är. Syftet är att göra det så enkelt som möjligt att pendla till och inom Borås Stad, och då är hyrcykelsystemet ett sätt att göra pendling mellan Borås resecentrum och arbetsplatser runt om i staden enklare och snabbare.

Testet pågår till vintern 2018 och riktar sig primärt till arbetspendlare, men vem som helst kan hyra en cykel. Testets 50 cyklar har sin hemvist vid Borås resecentrum, där det finns särskilt skyltade hyrcykelplatser. 10 av cyklarna är eldrivna.

Läs mer om pilotprojektet på Västtrafiks hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Så här hyr du en cykel:

Ladda ner appen Donkey Republic för att hyra en cykel via App Storelänk till annan webbplats eller Google Playlänk till annan webbplats

För att använda cyklarna behöver du först installera appen på din telefon och registrera sig. Hyrcyklarna är utrustade med elektroniska lås från Donkey Republic som öppnas med hjälp av deras app för mobiltelefoner.

  1. Boka en cykel i appen. Hyrperioden påbörjas. Cykeln är nu registrerad på dig och endast du kan låsa upp den. Lås upp cykeln med appen.
  2. Cykla dit du vill. Lås cykeln för hand när du parkerar den. Använd gärna kedjan för att låsa fast den i ett ställ eller en stolpe.
  3. Lås upp cykeln med appen igen.
    Steg 2 och 3 kan du upprepa hur många gånger som helst.
  4. Återlämna och lås cykeln på hyrcykelparkeringen vid Borås resecentrum. Avsluta hyran genom att trycka på “End Rental” i appen. Cykelhyran dras nu från ditt kreditkort. Cykeln kan nu bokas av andra.

Pris för att hyra:

Vanlig cykel: 50 kr/dygn
Elcykel: 100 kr/dygn

Observera att du ansvarar för cykeln under hyrperioden. Cykla försiktigt och lås cykeln varje gång du parkerar den. Lämna tillbaka cykeln innan hyrdygnets slut, annars påbörjas en ny hyrperiod på ett dygn.

Senast ändrad: 2018-07-10 13.35

Ändrad av:

Dela sidan: Hyrcyklar i Borås Stad

g q n C